Michal Koštuřík
2. ledna 2018 • 11:05

Jdu do Jihlavy, potvrdil Svědík. Už ve středu povede první trénink

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to jasné, poslední celek HET ligy má nového trenéra. Nástupcem odvolaného Ivana Kopeckého, pod jehož vedením získal tým na podzim jen deset bodů, je třiačtyřicetiletý Martin Svědík. Informaci v úterý samotný kouč potvrdil pro isport.cz. Dolaďuje se také příchod Michala Šmardy z Hradce Králové, jehož si vybral na pozici asistenta.



Jihlava ve snaze zachránit nejvyšší soutěž sází na bývalého trenéra ostravského Baníku a Mladé Boleslavi. Svědík byl v průběhu podzimu právě v „Bolce“ odstaven od mužstva, kde dělal faktického asistenta Dušanovi Uhrinovi mladšímu.

Posléze se s klubem dohodl na ukončení smlouvy a ihned začal být spojován s jinými celky. Ve finále si plácnul s Jihlavou, která do hry vstoupila až v posledních týdnech.

Důvod? Prý úroveň jednání. „Zájem klubu byl takový, že jsem nabídku přijal. Jasně bylo řečeno, proč mě chtěli. Až mě překvapilo, jaké věci kolem sportovní stránky mi byly nabídnuty. Nechci to zatím konkretizovat, ale je tu možnost další práce s týmem. Těším se na spolupráci s manažerem Pepou Jinochem,“ prohlásil v úterý dopoledne Svědík, jemuž už se po trénování stýskalo. „Mrzí mě, jak se psalo, že mám vysoké finanční nároky. To není pravda. Ani v Karviné to na tom neztroskotalo,“ připomněl laso ze Slezska.

Tam podle něj rozhodly úplně jiné okolnosti, ve kterých se nechce pitvat. Dnes je rád, že dostal na povel Vysočinu. „Pro trenéra je nejhorší, když nepracuje. Mám chuť do práce. Pro Jihlavu rozhodla sportovní stránka,“ dodal Svědík.

Rozhovor s Martinem Svědíkem čtěte ve středečním Sportu

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud