7. července 2016 • 22:04

Veselý se netvářil vesele. Mohl jsem přidat, tušil stříbrný oštěpař

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oštěpař Vítězslav Veselý obhájil na mistrovství Evropy stříbrnou medaili. Ve finále hodil 83,59 metru a porazil ho pouze Lotyš Zigismunds Sirmais, který se stal překvapivým šampionem díky novému osobnímu rekordu 86,66 m. Třetí skončil obhájce titulu z Curychu Fin Antti Ruuskanen, který nenavázal na výborný výkon z kvalifikace, v níž překonal 88 metrů. Dnes jeho nejdelší hod měřil 82,44 m."Jsem hodně unavenej a bylo to vidět i na závodu," hodnotil finále Veselý a nevypadal vůbec vesele.



"Nic moc se nenaházelo, projevila se ta včerejší kvalifikace. Mrzí mě, že jsem něco nehodil těmi prvními pokusy. V rozhazování mi to docela střílelo, cítil jsem se dobře. Jak je ta soutěž dlouhá, je to boj," prohlásil.

Třiatřicetiletý svěřenec světového rekordmana Jana Železného měl v průběhu sezony zdravotní potíže, byl nemocný, trápilo ho rameno i záda, vleklé potíže má s achillovkami. To se mohlo projevit na únavě.

"Bylo znát, že se málokdo zlepšoval v posledních kolech. Bylo vidět, že Sirmais měl energii, házel strašně vysoko a jeden pokus trefil. Mně mrzí, že jsem žádný netrefil, mohl jsem přidat. Ale když to vezmu v globálu, nemám si na co stěžovat, protože celou sezonu jsem měl nějaké problémy. Trápil jsem se a je z toho stříbro, to je super," řekl nakonec.

Veselý získal čtvrtou velkou medaili v kariéře. Z kontinentálního šampionátu má i zlato z Helsinek 2012. O rok později ovládl i mistrovství světa v Moskvě.Další dva čeští zástupci ve finále Jakub Vadlejch a Jaroslav Jílek na rozdíl od kvalifikace nepřehodili hranici 80 metrů a seřadili se na devátém resp. desátém místě.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud