15. září 2015 • 14:00

Dostihové Vánoce: Chuchle uvidí žokejské hvězdy Evropy

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Unikátní dostihový svátek se blíží. Evropský pohár žokejů v sobotu 26. září ve Velké Chuchli neporuší jen tradici, že české dostihy se konají v neděli. Půjde o výjimečnou událost, kterou ozdobí žokejská esa z celé Evropy, v čele s Italem Umbertem Rispolim, Francouzi Fabricem Veronem či Théo Bachelotem nebo Britem Martinem Dwyerem. Ve hře je 3 850 000 korun.



Pět bohatě dotovaných dostihů a na startu šestnáct žokejů z jedenácti zemí. To vše doprovodí doprovodná show v čele s jízdou ve formuli 1, vystoupením Lukáše Pavláska Na Stojáka či závodem poníků za moderace Patrika Hezuckého.

„Cílem je, abychom ze dne udělali nejen dostihovou, ale i společenskou událost,“ vysvětluje Tomáš Machovský, obchodní ředitel pořádající společnosti Lyciano Group.

Evropský pohár žokejů je soutěž, v níž se utká šestnáct špičkových žokejů. Proti mezinárodním hvězdám se postaví i Češi Filip Minařík a Václav Janáček nebo v Česku působící kazašský žokej Bauyržan Murzabajev.

Na programu bude pět dostihů na různých distancích. Program začne dostihem na 1400 metrů pro tříleté a starší klisny, následovat budou dostihy na 1000 metrů, 1800 metrů, 2600 metrů a 1400 metrů pro tříleté a starší koně.

„Celková dotace všech dostihů je na naše poměry unikátní, je to největší dotace ve střední Evropě, co pamatuju,“ říká dostihový trenér a jeden z organizátorů akce Václav Luka o částce 3 850 000 korun na dostihové odpoledne.

Hlavním dostihem je sprint na 1400 metrů s dotací 1 650 000 korun.

„Věříme, že dotace i distance přiláká špičku v regionu,“ věří Luka.

Realizační týmy si budou moct podle výšky handicapu přihlášených koní vybírat z šestnáctky jezdců. Ten z nich, který získá v pěti dostizích, nejvíc bodů, pak bude celkovým vítězem.

Vstupenky stojí 200 korun, což je stejná částka jako na červnové České derby.

„Měly by to být dostihové Vánoce se vším všudy,“ těší se Petr Drahoš, ředitel Conseq Parku ve Velké Chuchli. „Závodiště nablýskáme. Zájem veřejnosti určitě bude, je na nás, aby jich přišlo co nejvíc. Sen je deset tisíc.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud