13. srpna 2016 • 17:27

Brankářka Solo po konci v Riu: Vyřadili nás zbabělci, daleko nedojdou

Autor: pta, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistky USA vyřazeny už ve čtvrtfinále po penaltovém rozstřelu se Švédskem (1:1, na pen. 3:4)? To je pro největší favoritky olympijského turnaje velká rána. Jen těžko se s ní srovnávala brankářka Hope Solo. "Myslím, že jsme hráli proti zbabělcům. Lepší tým dnes nevyhrál," řekla jedna z největších hvězd obhájkyň zlata.



Tohle je zatím největší fotbalové překvapení v Riu. Tým fotbalistek USA poprvé od zařazení ženského fotbalu do olympijského programu nezíská medaili. Obhájkyně zlata prohrály ve čtvrtfinále na penalty se Švédskem. Američanky vyhrály čtyři z pěti olympiád, na kterých se ženský fotbal hrál. Pouze v roce 2000 v Sydney je ve finále porazily Norky.

Solo nebyla zklamaná z výkonu svého týmu, ale z defenzivního přístupu soupeřek. „Nejlepší tým dnes nevyhrál, i tak jsem na nás hrdá. Hráli jsme s partou zbabělců, nechtěli proti nám otevřít zápas. Podle mě v turnaji už daleko nedojdou,“ hodnotila své poslední vystoupení na turnaji.

Trenérka Švédek Pia Sundhageová, která americkou reprezentaci dřív trénovala, na její prohlášení reagovala: "Je v pořádku, když jste zbabělec, a vyhrajete." Solo se k výměně názoru ještě vrátila na Twitteru. „Prohry mě štvou. Neumím moc prohrávat,“ přiznala se.

Pro Solo šlo o vypjatý turnaj. Musela si na něm vyslechnout výsměšné skandování brazilských fanoušků. Ti pokaždé, když se americká brankářka dotkla míče, volali "zika". Reagovali tak na komentáře americké reprezentantky na sociálních sítích ohledně nákazy virem.

Vyřazení od Švédska snášela americká brankářka Hope Solo jen velmi těžko
Vyřazení od Švédska snášela americká brankářka Hope Solo jen velmi těžko

Více o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE>>>

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud