12. února 2015 • 16:58

Potlučený Bank po návratu: Všichni mi říkají, že vypadám líp a líp

Autor: nit, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je potlučený, se šrámy na obličeji, ale zpátky doma! Český lyžař Ondřej Bank, který se zranil po vážném pádu v nedělním kombinačním sjezdu na MS v Beaver Creeku, přiletěl dnes odpoledne do Prahy. Přesun mu povolili lékaři v nemocnici ve Vailu, kde ve středu podstoupil kontrolní vyšetření. Nyní ho čekají další testy v pátek v Praze. O své budoucnosti Bank nechtěl hovořit, chce si sednout se svým týmem, ale je jasné, že letošní sezona pro něj skončila.



Jak těžká pro vás byla dlouhá cesta ze zámoří?
"Právě naopak, bylo to lepší, protože jsem letěl byznys třídou, za což vděčím pojišťovně. Bylo to docela dobrý, celou dobu jsem spal, Robin (Kasper - servisman) mě hlídal, jsetli nespím moc tvrdě. Jsem unavenej, ale potom, co se posledních pár dní dělo, se cítím docela dobře."

Překvapilo vás, jak rychle jste dostal od lékařů svolení k návratu?
"Všichni kolem říkají, že vypadám líp a líp, což nevím, jestli mám brát vážně, ale já se cítím od začátku docela dobře. Naštěstí jsem nevnímal tu nejhorší pasáž, bezvědomí šlo kolem mě, od té doby se cítím dobře, vnímám docela dobře, hned jsem věděl, co je za datum, což normálně ani nevím. To je až podezřelý, takže asi se mi spíš rozsvítilo. (směje se)

Potlučený Bank: Je zázrak, že mě skoro nic nebolí
Video se připravuje ...

Kolik vyšetření vás nyní čeká?
"Asi hodně, uděláme to poctivě, rezonance hlavy, to nechceme podcenit, pak vyšetření kotníku a zlomené kůstky, jestli nebude potřeba uděla operační zákrok a to je asi všechno."

Jak reagovala po pádu vaše přítelkyně?
"To se ani nedá říct, začala bulet. Ale bylo to zajímavý, já jsem ze začátku nebyl moc vidět, ležel jsem v posteli, kde byla tma, ale pak jsem rozsvítil a ona mě uviděla, takže brečela. To k tomu patří."

Co říct k dalšímu pokračování vaší závodní kariéry...
"Tahle sezona nemá smysl. Když mi řeknou, že nemám zlomenou kůstku, tak proč ne, ale teď to není téma. Teď je důležité vědět, že s mozkem se nic moc nestalo, že by to nemělo mít následky a pak se bude řešit lyžování a další věcí."

Ve tváři Ondřeje Banka jsou jasně znatelné krvavé rány, které utrpěl při vážném pádu na mistrovství světa
Ve tváři Ondřeje Banka jsou jasně znatelné krvavé rány, které utrpěl při vážném pádu na mistrovství světa

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud