15. září 2015 • 14:01

Limberský se vyhne disciplinárce. Už ale zmizel z webu Plzně

Autor: tej, šq, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dostal téměř milionovou pokutu, v Plzni přišel o funkci kapitána. Čekají Davida Limberského za nehodu v opilosti a následnou nevhodnou oslavu gólu při vítězství v Příbrami ještě nějaké další sankce? To je dost nejisté. Fotbalového reprezentanta za jeho výstup na stadionu nebude řešit fotbalová disciplinárka a nakonec nemusí dojít ani k soudu, může ale přijít o pozici hlavní tváře klubu.



Kvůli nasimulované penaltě při šlágru se Spartou na podzim 2012 na disciplinárku musel a odnesl si od ní pokutu 40 tisíc korun. Za nevhodnou oslavu, při které na hřišti předstíral řízení volantu, se ale trestu bát nemusí.

„Díval jsem se do disciplinárního řádu, jestli bychom ho mohli či měli podle nějakého předpisu stíhat, ale dospěl jsem k názoru, že to nespadá do naší gesce. Bylo to velmi nevhodné, ale nic, co by mělo vzbuzovat pohoršení v právním slova smyslu,“ sdělil deníku Sport předseda disciplinární komise Richard Baček.

Příbram – Plzeň: Gól Limberského na 0:1. Slavil kontroverzně jako řidič!
Video se připravuje ...

Je docela možné, že nedojde na projednávání Limberského nehody ani u soudu a případ skončí tzv. odklonem. "U méně závažných trestných činů bez následků může dojít k dohodě mezi státním zástupcem a obviněným a trestní stíhání je možné podmíněně zastavit, třeba na zkušební dobu dvou let. Odhaduji, že na devadesát procent tím případ i skončí," uvedl právník Jan Šťovíček pro idnes.cz.

Po vypjatém týdnu je přesto znát, že Limberského image je výrazně poškozena. „Klub FC Viktoria Plzeň se distancuje od gesta, kterým David Limberský oslavil svoji první branku," komentovalo vedení obhájce titulu Limberského výstup v Příbrami. A je znát, že se svojí nejvýraznější tváří už tolik nechlubí - během pondělí vymazala Limberského fotografie z hlavní stránky svého webu a nahradila ho nástupcem v kapitánské funkci Václavem Procházkou.

Takhle vypadal web plzeňské Viktorie ještě v pondělí ráno
Takhle vypadal web plzeňské Viktorie ještě v pondělí ráno

CELÝ SESTŘIH: Příbram - Plzeň 0:4. Dva góly dal Limberský
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud