Jiří Punčochář
19. září 2015 • 20:07

Změna rituálu zabrala. Řezníček se probudil a sestřelil Slovácko

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tuhle šanci útočník Jakub Řezníček čekal jako na smilování. Od začátku sezony a příchodu do Zbrojovky Brno se trápil, gól nedal za šest kol ani jeden. Až v moravském derby proto Slovácku to přišlo. Dvakrát tečovaný centr ze strany dostal před prázdnou branku, kde se už zcela sám nemýlil a střeleckou smůlu protrhnul. Deset minut před koncem se pak prosadil ještě jednou a jeho zásluhou Brňané zvítězili 2:0.



„Pro mě byl první gól strašně důležitý. Mluvil jsem už o tom, že bych potřeboval nějakou haluz, aby se to přede mě odrazilo, a to se stalo. Stál jsem na správném místě a spadlo to do brány,“ vydechoval Řezníček po odchodu ze hřiště.

V letošním roce skóroval v lize poprvé, Zbrojovka vyhrála po třech kolech a Slovácko porazila poprvé po více než třech letech.

„Hodně důležité,“ věděl probuzený střelec. „Vyhrát jsme potřebovali, proto byl začátek nervózní. Zvedlo se to po patnácti minutách, pak jsme podali dobrý výkon. Hlavně obrana se vytáhla, nepustila Došana do šance,“ chválil Řezníček práci defenzivní čtveřice a zejména její pokryté vysokého Libora Doška.

Šancí měl jako ve většině zápasů víc, ale třeba jeho umístěnou střelu na zadní tyč v prvním poločase gólman Milan Heča dokázal krýt. „Řekl mi, že stoprocentně čekal, že to na zadní tyč dám. Pak už tam tím pádem moc místa nebylo,“ přiznal Řezníček už s úsměvem.

Místo vypracované příležitosti si tedy musel počkat na odražený míč. Ve 47. minutě nacentroval David Pašek, hostující obránce Stanislav Hofmann srazil přihrávku přímo do Heči a ten stačil jen míč tečovat před Řezníčka. Před ním čekala prázdná branka.

„Byl bych blbej, kdybych si nevěřil. Věřil jsem si na každý zápas. Vyšlo to až v sedmém kole,“ reagoval útočník na otázku na svoje sebevědomí.

Pro jistotu ale změnil i přípravu mimo hřiště. Konkrétně se vrátil k rituálu, který ho provázel během působení v Příbrami. „Je to osobní věc, která se neříká. Dosud na to v Brně nebyl čas, až dnes jsem se k tomu dostal,“ řekl.

Na jeho návrat do střelecké formy čekala celá Zbrojovka.

„Hrozně mu to přeju. Celkově to z něho spadne a bude se mu dařit,“ přál si Pavel Košťál, klíčový obránce Zbrojovky.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud