11. července 2016 • 04:40

Tři prohry v řadě? O výsledky nejde, ale nejsem spokojený, řekl Ščasný

Autor: dvo, jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrtý zápas, třetí porážka. Výsledky ani předvedená hra zatím Spartě v přípravě neladí. Ve druhém testu na soustředění v Rakousku podlehli Letenští ruskému Rubinu Kazaň 0:2 a především výkon v první půli rozčílil trenéra Zdeňka Ščasného. „Než jsme se probudili, už jsme prohrávali. Nehráli jsme dobře,“ neskrýval rozladění sparťanský kouč.



Pátá minuta, centr do vápna a gól. O sedm minut později to samé. Úvod zápasu proti Kazani sparťané vůbec nezachytili, zatímco ruský tým neustále ohrožoval branku Davida Bičíka , Letenští byli směrem dopředu neškodní.

„Než jsme se probudili, už jsme prohrávali. Nehráli jsme dobře. Nebyl jsem s tím výkonem v prvním poločase vůbec spokojený,“ hodnotil utkání trenér Ščasný. „To druhý poločas už byl lepší. I tak ale máme stále na čem pracovat,“ pokračoval.

Trenér Zdeněk Ščasný po zápase s Kazaní
Video se připravuje ...

A co říkal na špatné výsledky, až na výjimku s Budějovicemi, v přípravě? „Říct, že jsem spokojený s výsledky, tak bych byl za blázna. Je lepší vyhrávat už jenom kvůli sebevědomí, ale nijak zvlášť nervózní z toho nejsem. Už vím, co od tohoto mužstva mohu očekávat, když bude v optimální formě. V této fázi ještě stále nepreferuji výsledky nad hrou,“ dodal sparťanský trenér.

Ten už proti ruskému celku poslal na hřiště také reprezentační navrátilce Bořka Dočkala či Davida Lafatu , ale bylo znát, že nejsou v ideálním rozpoložení. „Na týmu se projevuje různá zatíženost, což je problém. Vidím to na pohybu některých jednotlivců. Vrátili se i kluci z reprezentace, ještě to chvíli potrvá,“ snažil Ščasný vysvětlit kostrbatou hru Letenských.

Ten má se svým týmem za sebou už čtyři odehrané zápasy a jen jednou se mu podařilo zvítězit. Bylo to v prvním utkání s druholigovými Budějovicemi. Následně s Trenčínem (1:3), Bernem (1:2) i Kazaní (0:2) musel skousnout porážku.

Výsledky Sparty v letní přípravě
Soupeř Výsledek
Dynamo Č. Budějovice 2:1
Trenčín 1:3
Young Boys Bern 1:2
Rubin Kazaň 0:2

Sparťanský obránce Ondřej Zahustel proti Rubinu Kazaň
Sparťanský obránce Ondřej Zahustel proti Rubinu Kazaň

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud