27. února 2017 • 04:30

WOW! Je to hrdina! Koneho záchrana brankáře v Ďolíčku oslovila Evropu

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Slovácka Francis Kone prokázal v sobotním utkání na Bohemians 1905 (0:0) obdivuhodnou pohotovost, když v první půli vytáhl zapadlý jazyk domácího brankáře Martina Berkovce. Kone nyní sklízí oprávněnou pozornost po celé Evropě. O jeho činu informovala média v Německu, Velké Británii, Itálii, Polsku a dalších zemí.



Chtělo to reakci v řádu sekund. Když se Berkovec ocitl na zemi po ostrém střetu s vlastním spoluhráčem Danielem Krchem, bylo okamžitě jasné, že je situace vážná. Kone věděl, jak si poradit, Berkovcovi sáhnul do úst a vytáhl mu zapadnutý jazyk. Oba zranění hráči putovali do nemocnice, z vážného střetu by se měli zotavit.

„Musíme vás varovat. Následující obrázky nejsou moc příjemné. Ale všechna čest Francisi Konemu. Je to hrdina,“ píše nizozemský server sportnieuws.nl u článku s videem z celé situace. Titulek začíná obdivným zvoláním: WOW!

Jen málokdy se české nejvyšší soutěži dostane pozornosti za hranicemi. Loni způsobil celosvětový poprask skandál s opilými sudími, kteří se motali při zápase Příbram – Slavia. Tentokrát se dočkala česká liga mnohem příznivější reklamy. Navzdory dramatickým okolnostem.

Britský Daily Mail zaujala skutečnost, že podobný zásah předvedl Kone během kariéry už několikrát předtím. „Brankář byl následně převezený do nemocnice, kde se ukázalo, že pomoc od soupeře mohla být pro jeho zdravotní stav rozhodující,“ připomíná polská stránka sport.pl.

Bohemians - Slovácko: Děsivá srážka! Berkovcovi zapadl jazyk, zachránil ho Kone
Video se připravuje ...

Sám Kone byl zaskočený, jak velký ohlas jeho čin vyvolal. "Překvapilo mě to. Pořád mi chodí zprávy a telefonáty. Pozitivní reakce lidí mě těší, ale byl to strašný zážitek. Už ho nechci zažít. Děkuju bohu, že to takto dopadlo," uvedl pro Aktualne.cz.

Vděčnost mu vyjádřil také sám Berkovec. „Hrozně moc mu děkuju, to je neskutečné, co pro mě udělal. Zachránil mě. Nevím, jak bych dopadl, kdyby nezasáhl. Moc si toho cením! Nebudu říkat, že bych mu to chtěl někdy splatit, protože takovou věc bych nikomu nepřál. Raději ho, až přijede do Prahy, pozvu na večeři. A nebudu na něm šetřit,“ vzkázal brankář Bohemians 1905 v rozhovoru pro deník Sport.

CELÝ SESTŘIH: Bohemians 1905 - Slovácko 0:0. Domácím se zranili dva hráči
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud