8. dubna 2017 • 21:20

Hašek po první výhře s Bohemians: Jaká záchrana? My vedeme ligu

Autor: sh, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lídr fotbalové ligy? 1. Bohemians 1905! Že vám to zní divně? Nový trenér týmu z Vršovic Martin Hašek, který tento týden nahradil Miroslava Koubka, to hrdě ohlásil před novináři po vítězství 1:0 nad Jihlavou. V Ďolíčku na zbývajících osm kol vytvořil Haškův asistent Dalibor Slezák zvláštní tabulku, která se počítá od nuly. „Seřadil ji podle abecedy a představte si, Bohemka byla v ní na prvním místě. A po výhře nad Jihlavou na něm zůstává,“ řekl Hašek.



MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 4. • 17:00
Bohemians 1905
Bohemians 1905
1:0
ONLINE
8. dubna
17:00
FC Vysočina Jihlava
FC Vysočina Jihlava
Góly

Domácí: 27. Kabajev

Hosté:

Sestavy

Domácí: Berkovec – Dostál, Krch (C), Šmíd, Havel – Jindřišek – Bartek (72. Hubínek), Mašek, M. Hašek, Luts (80. P. Buchta) – Kabajev (64. Kuchta).

Hosté: Hanuš – Fulnek, Krejčí, Rosa, Urdinov – Zoubele (77. Dvořák), Vaculík (C) – Batioja (69. D. Ikaunieks), Hronek, F. Novotný (32. Popović) – Rabušic.

Náhradníci

Domácí: Fryšták, Buchta, Hubínek, Kuchta, Jirásek, Marković, Nitrianský

Hosté: Rakovan, Ikaunieks, Záviška, Popović, Kolčava, Štěpánek, Dvořák

Karty

Domácí: M. Hašek, Kuchta

Hosté: Krejčí, Vaculík, Rosa

Rozhodčí

Julínek – Paták, Kotalík

Stadion

Ďolíček, Praha-Vršovice

Návštěva

4 672 diváků

Byl to pro zelenobílé důležitý souboj - na jaře v nejvyšší soutěži do dneška nevyhráli a v případě neúspěchu se mohli ocitnout ve vážném sestupovém ohrožení. Takhle mají před Jihlavou, které patří 15. místo, sedmibodový náskok. A větší klid pro finiš sezony.

„My ale hrajeme přece naši soutěž. V tuhle chvíli se s několika týmy, které v tomto kole také vyhrály, dělíme o první místo,“ opakoval Hašek, jak vypadá tabulka vyvěšená v kabině.

Bývalý kouč Vlašimi si pochvaloval, v jakém stavu našel svůj nový tým. „Převzal jsem velmi dobře kondičně připravené mužstvo. Je pokorné, pracovité, má to v genech. Zvládá organizaci, umí přecházet na jiné systémy, samé bonusy.“ A co stihnul od středy, kdy se v Bohemians ujal vlády? „Pracovali jsme hlavně na tom, abychom vyčistili hráčům hlavy a dostali do kabiny co nejvíce radosti.“

Bohemians - Jihlava: Kabajev dotlačil míč do brány a Bohemians vedou 1:0
Video se připravuje ...

Vyšel mu tah s nasazením ruského útočníka Jevgenije Kabajeva, který rozhodl zápas jedinou trefou v 27. minutě. O sestavě měl jasno až kolem oběda. „Bylo těžké ji skládat. Každá varianta měla své výhody, ale i nedostatky. Plusy a minusy. Nebyla žádná, abychom si řekli – to je ono. Přemýšlel jsem o ní dlouhou, předpokládal jsem vývoj utkání. Nevzpomínám si, že by se mi někdy sestavovala tak těžce. Vyhráli jsme, tak jsme se do ní trefili.“

Ačkoliv měli domácí jasnou převahu, přesto museli až do konce zápasu trnout, zda těsný náskok neztratí. „Gól jsme dotlačili silou, nadšením a vírou, touhou po něm. Mohli jsme přidat další, kdybychom vstřelili druhý, bylo by o výsledku rozhodnuto. Zůstala tak lehká obava, že se může něco stát. Radost jsme si museli nechat až na konec utkání,“ uvedl Hašek.

CELÝ SESTŘIH: Bohemians 1905 - Jihlava 1:0 Bohemka pod novým koučem konečně vyhrála
Video se připravuje ...

Bohemians - Jihlava: Oholte je o body! Kotel Klokanů si brousí zuby na ježky z Jihlavy
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud