23. dubna 2017 • 21:34

Velký návrat po zranění. Pilař nastoupil po dvou letech za Plzeň

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návrat uzdraveného záložníka Václava Pilaře po vleklém zranění kolena byl asi jediným pozitivním momentem plzeňských fotbalistů při dnešní prohře 0:2 ve šlágru 25. ligového kola na Spartě. Osmadvacetiletý křídelník nastoupil k soutěžnímu utkání poprvé od předloňského června a zápasu evropské kvalifikace na Islandu, radost z velkého comebacku mu ale pokazila porážka, po níž Viktoria klesla na druhé místo tabulky dva body za Slavii.



"Pro mě je to krásné, jsem rád, že mi koleno dovolilo trénovat a že jsem mohl nastoupit. Měl jsem z toho obrovskou radost, ale tím, že ten zápas pro nás dopadl špatně, je to pro mě takové hořké. Takže můj pocit jde trochu stranou, na to nejdůležitější, tři body, jsme nedosáhli. Ale samozřejmě jsem rád, že mi koleno drží," řekl novinářům Pilař .

V 69. minutě nahradil Milana Petrželu. "Asi budu rozumný, to je teď nějaký můj strop, těch 20 až 30 minut. Na celý zápas to zatím není. Trénuju čtrnáct dní, stále doháním kondici, pořád jezdím na kole. Třeba bych vydržel víc, ale ta fyzička zatím není tam, kde bych chtěl, aby byla," prohlásila bývalá opora reprezentace.

Pilař: Koleno mi drží, zápas byl přesto hořký
Video se připravuje ...

Návrat k fotbalu si užívá. "Bylo to složitější, podrobil jsem se nějaké operaci, ale to koleno mi zase napuchlo. Podrobil jsem se další a poslední tři týdny až měsíc mě fotbal zase těší. Užívám si každý trénink a děkuji kolenu, že mi dovolí hrát a trénovat," řekl Pilař.

"Nestěžuji si, jsem teď s kolenem spokojený. Po tréninku mě třeba trochu bolí, ale podstatné je, že mi nenapuchá. Samozřejmě nevím, jak se bude chovat dál. Do soubojů se chodit nebojím. I když jsem byl na tréninku a trenéři říkali opatrně, řekl jsem, že mi nevadí, když mě někdo přepálí. S tvrdou hrou nemám problém," dodal Pilař.

Po příchodu na trávník byl aktivní a jednou nebezpečně vypálil. "Snažil jsem se něco udělat dopředu. Přišel jsem s tím, že jsem čerstvý a jdu do unavené obrany. Můj cíl byl dát gól na 1:2 a ještě s tím něco udělat. Sparta by třeba znervózněla," uvedl.

"Ale bohužel se nepovedlo. Nepodali jsme dneska dobrý výkon. Hlavně ta neproměněná šance z úvodu nás bude mrzet. Myslím, že dnes nás Sparta ubojovala v soubojích, byla tvrdší," dodal.

Sparta - Plzeň: Pilařův návrat – na hřišti poprvé po téměř dvou letech
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Plzeň 2:0. Rozhodli Šural a Karavajev
Video se připravuje ...

Sparta - Plzeň: Pilař měl velkou šanci, střelou těsně minul sparťanskou bránu
Video se připravuje ...

Hubník: Sparta byla hladovější, od nás velice špatný výkon
Video se připravuje ...

Bičík: Po zápase v Jihlavě jsme byli na totálním dně, dnes jsme neměli co ztratit
Video se připravuje ...

Šural po výhře nad Plzní: Musíme navázat i proti soupeřům ze spodku tabulky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud