Jan Podroužek
4. dubna 2012 • 14:11

Dva podzimní body a Bečov v soutěži končí! Nejsou hráči

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bylo to jen čekání na smrt. Bečov nad Teplou vydoloval v podzimní části karlovarské I. B třídy pouhé dva bodíky, v zimě se pak většina hráčů z kádru rozutekla po hostováních a nebylo s kým hrát. Tým se odhlásil ze soutěže a do jarních beznadějných bojů nenastoupil.



Anulování všech výsledků Bečova, pokuta 25 tisíc korun a potvrzení stavu prvního sestupujícího ze soutěže. Tým z Karlovarska semlely zimní odchody hráčů a pro letošní ročník končí.

„Bečovu hrozí, že bude muset zaplatit ještě mezi 15 až 20 tisíci navíc, pokud budou soupeři, kteří u něj na podzim hráli, požadovat náhradu za cestovné,“ říká Jiří Špak, sekretář karlovarského fotbalového svazu.

Do těchto peněz se už ale svaz neplete v případě, že se poškozený klub neozve a skrz svaz si náhradu nenárokuje. „Záleží na tom, jaký mají mezi sebou kluby vztah. Solidarita mezi nimi existuje, takže nečekáme, že by ještě musel Bečov něco doplácet,“ tvrdí Špak.

 Bečov má šanci přihlásit se pro příští sezonu do okresního přeboru díky tomu, že skončil během přestávky. Utnout svoje působení během podzimní nebo jarní části, musel by začínat od úplného fotbalového dna.

 „V takovém případě by jim hrozila i daleko vyšší pokuta, protože bychom to brali jako větší znevážení soutěže,“ vysvětluje Špak. Bečov má přitom v nejnižším patře českého fotbalu béčko, jenže jeho hráči by prý na B třídu vůbec nestačili.

 „Zdůvodňovali nám to tak, že by od každého dostávali minimálně šestky sedmičky, a o to prý nestojí,“ povídá Špak, který z Bečova pochází a vyzná se v poměrech klubu.

 Podle jeho informací klub okresní přebor v příští sezoně přihlásí, jistý si ale není. „Aby do toho šli, potřebovali by, aby se jim z hostování vrátilo alespoň pět hráčů, jinak možná sezonu vůbec nezahájí,“ vypráví padesátiletý sekretář.

 Problém je podle něj v tom, že hráči mezi 25 až 30 lety z pohraničních regionů odchází za fotbalem do Německa. Kádry pak tvoří mladí nezkušení hráči, nebo příliš staří a úroveň klesá. „Když jsem dřív hrával, měla tehdejší III. třída sílu jako dnešní I. B. To je rozdíl dvou úrovní,“ vrací se Špak dvacet let zpátky.

 Ke ztroskotanému Bečovu se v zimě přidaly i Míškovice, celek ze zlínské I. B třídy. Důvod je stejný: nedostatek hráčů. Tým se potkal se stejným postihovým postupem, jen platí pokutu o pět tisíc korun nižší.

Podle sekretáře zlínského svazu Lukáše Radovana ale zatím není jisté, jestli se přihlásí v nadcházející sezoně do okresního přeboru.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud