Jan Podroužek
23. srpna 2012 • 15:20

Bláznivý start: Dva hattricky ve dvou zápasech a narození dcery!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V každém směru je jeho start do nové sezony zběsilý. Martin Škoda, útočník Jaroměři z královéhradeckého přeboru, nasázel během prvních dvou kol dva hattricky, k tomu před dvěma týdny slavil narození své druhé holčičky! „Je to bláznivé, ale strašně krásné období,“ usmívá se.



Nejprve sundal Kratonohy během půl hodiny a Jaroměř vyhrála 3:0. Pak si počíhal na Českou Skalici, kterou skolil za hodinku zase hattrickem (6:2). 30letý Martin Škoda má bezvadně našlápnuto na ocenění ve střelecké soutěži deníku Sport.

„Vím o tom. Sledoval jsem to v minulé sezoně a smekám před Markem Kinclem. Dát v divizi 42 branek, to je masakr! Člověk by si rád přečetl v té soutěži své jméno, ale nemyslím, že mi to tak vydrží,“ tvrdí skromně Škoda, který pracuje jako telefonní operátor.

Takový start prý nečekal, přirozeně. Jenže svoji jízdu načal už v minulé sezoně v posledním kole, kdy Jaroměř postupovala z I. A třídy. Tehdy dal hattrick Hořicím, teď jen pokračuje v zaběhlé rutině.

Soudeček i basa do kabiny...

„Je to strašně zvláštní pocit. Už tři mistrovská utkání po sobě jsem dal hattrick,“ tetelí se blahem střelec, který v uběhlém ročníku nasypal soupeřům 24 branek ve 26 zápasech.

Ale nejsou to jen góly, díky kterým je Škoda veselý. Před dvěma týdny mu jeho manželka porodila druhou holčičku.

„Ty góly, do toho nový potomek. Je to zběsilé. Hned jsem platil klukům soudeček v hospodě a vypadá to, že mě ještě čeká nějaká ta basa piv do kabiny,“ říká.

Teď ho čeká zápřah. Musí skloubit práci na směny, fotbal a malou dcerku. „Zatím to ale jde,“ oddychuje si.

Za jeho fotbalové výkony mu chodí gratulace na jeho facebookové stránce, občas ho v Jaroměři zastaví lidé, aby Škodovi potřásli rukou a pochválili ho za góly.

„Škoda, že nejsem mladší. Měl bych nos nahoru a určitě bych si myslel, že to někam dotáhnu,“ vykládá.

Jen ve dvaceti letech měl šanci. Zkoušel to ve třetiligovém Náchodě, jenže na to prý tehdy neměl. Od té doby hraje deset let stabilně krajský přebor nebo I. A třídu.

„Je to pohoda. Člověk to dělá pro zábavu. Děláme to v Jaroměři s klukama za pivo a párek, to úplně stačí.“

30letý kanonýr si přeje, aby mu forma držela dál. „Bylo by hezký, kdybych aspoň po góle v každém zápase přidával. Ale třeba budu po sedmém kole pořád na těch slavných šesti brankách,“ uzavírá.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud