Michal Koštuřík
22. srpna 2012 • 04:30

VIDEOINSPEKTOR: Slušovice těží z minulosti, ztratily fanoušky

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to trošku netradiční inspekce. Vydal jsem se na stadion, na němž jsem byl v minulosti mnohokrát. Jenže to se hrála ve Slušovicích druhá liga (později divize), do fotbalu tekly velké peníze z místního slavného JZD a mocný boss František Čuba nechal do městečka postavit čtyřproudovou silnici kvůli návštěvě sovětského státníka Michaila Gorbačova.



Ty časy jsou dávno pryč. Tým netrénuje Zdeněk Ščasný ani Dan Matuška, diváci se nebaví uměním Pavla Hoftycha, Rudolfa Otepky nebo Tibora Mičince.

Za ta léta se však vizuálně v podstatě nic nezměnilo. Stadion stojí na stejném místě, a když projdete bránou, hned se vám vrátí vzpomínky. Vše je tak stejné...

HODNOCENÍ INSPEKTORA

Stadion          7

Komfort         4

Občerstvení    7

Atmosféra      4

Kvalita hry      6

Výsledná známka       5,6

Jen místo profesionálních fotbalistů se na trávníku prohánějí ryzí amatéři z krajského přeboru a pro klub je údržba stadionu s několikatisícovou kapacitou, se třemi velkými tribunami a rozlehlými vnitřními prostory spíše přítěží. Na tak nízkou soutěž nadbytečný luxus.

I když luxus... Na zápas je dobré vzít si pod zadek noviny, narezlé zelené sedačky zjevně nikdo nepucuje a další dvě tribuny s kamennými ochozy mají taky své nejlepší časy dávno za sebou.

Všude je znát, že na rekonstrukci nejsou peníze, klub stále těží z minulosti, kdy pro „socialistického kapitalistu“ Čubu byl fotbal jedním z vedlejších reklamních produktů.

Velká hlavní tribuna zeje prázdnotou, na duel s Vlachovicemi dorazilo pouze 90 platících diváků
Velká hlavní tribuna zeje prázdnotou, na duel s Vlachovicemi dorazilo pouze 90 platících diváků

Po rozpadu jeho impéria krátce vzkřísili zdejší klub bratři Jan a Emil Řehákové, ovšem záhy sbalili jednu tribunu a začali pumpovat finance do sousedního Zlína. Tím profi fotbal ve Slušovicích skončil.

Občerstvení zajišťuje přímo u vchodu restaurace se zastřešenou zahrádkou, televizí a fotkou exprezidenta Edvarda Beneše.

Desítka Radegast za 21 Kč a dvanáctka Plzeň za 31 Kč, paráda. Je fakt, že kabanos z udírny za moc nestál, ale vychlazená čepovaná kofola mírnou pachuť zahnala.

Na celkové hodnocení probíhající i minulé sezony se podívejte zde »

Problém je, že klub nemá své internetové stránky a nenabízí ani zápasový zpravodaj. Taky pro koho, že? Na utkání s Vlachovicemi (2:1) bylo přítomno pouze 90(!) platících diváků.

Navíc se tady nepočítá s dětmi. Chybí pískoviště, nějaká ta skluzavka, prolézačka. Jedna dřevěná houpačka pro mimina to nezachrání. Nemůžu se zbavit pocitu, že ve Slušovicích fotbal stagnuje.

Proč fotbal ve Slušovicích netáhnce?

„Obyčejně máme návštěvu kolem padesáti platících diváků, což je ostuda. Zamýšlíme se nad tím delší dobu. Vylepovali jsme plakáty, dělali různé akce, ale nepomohlo to. Nevím, v čem je problém. V okolí se vyšší soutěž nehraje. Na druhou stranu, počet diváků si nevymýšlíme jako někde jinde, ženy mají vstup zdarma. Je fakt, že by mělo chodit víc lidí.“

Vladimír Vlachynský, funkcionář Slušovic

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud