Tomáš Podvín
23. dubna 2016 • 12:05

Protest proti známé firmě! Sudí Polák chtěl „řezat“, ale fotbalisté se spojili

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevídaný příběh se odehrál ve Staré Boleslavi. Místní fotbalisté tam v rámci utkání středočeské I. B hostili Ovčáry a oba týmy se předem dohodly, že zápas odehrají maximálně fair play. Důvod? Zápas totiž pískal rozhodčí Ivo Polák, tedy sudí, u kterého nejsou „zářezy“ ojedinělé.



Když jsem viděl delegaci, málem jsem omdlel. Polák je vyhlášený podvodník. Opravdový šašek. Nechtěl jsem, aby nám připískával. Domluvili jsme se proto s Ovčáry předem, že budeme za všech okolností hrát fair play,“ řekl pro idnes.cz hráč Staré Boleslavi a předseda klubu Josef Matějovský.

Starší bratr záložníka Sparty Marka Matějovského moc dobře věděl, co dělá. Polák jeho týmu od začátku utkání připískával. Stará Boleslav je totiž v tabulce šestá, zatímco Ovčáry bojují o postup. Někdo tedy mohl mít zájem, aby nevyhrály...

Jenže hráči se vzbouřili. Přiznávali si auty i fauly a snažili se zápas skutečně odehrát férově. Vrcholem bylo, když hlavní rozhodčí neuznal hostům na stavu 2:1 pro domácí regulérní branku. 

Polák pískl ruku, kterou viděl jen on. Byl to nesmysl, vymyslel si ji,“ tvrdil Matějovský. A tak fotbalisté Staré Boleslavi svého soupeře úmyslně nechali vstřelit gól. „Pak to Polákovi došlo a začal pískat rovinu,“ dodal zkušený fotbalista.

Diváci tak díky nevídanému protestu mohli sledovat krásné utkání, které skončilo přestřelkou 3:3, na penalty pak zvítězila Stará Boleslav. Ovčáry sice ztratily, ale bez pocitu křivdy.

Známá firma Polák

Že rozhodčí Ivo Polák nemá problém v nižších českých soutěžích „zaříznout“ kohokoliv, dokazuje i příběh tři týdny starý. To proti sobě ve stejné soutěži nastoupily Kosmonosy a Klíčany.

Rozhodčí Ivo Polák si zlomyslně popískával už při nástupu mužstev, ale ten pravý koncert rozehrál až během hry. Namísto toho, aby rozhodčí nebyl na hřišti vidět, strhnul na sebe veškerou pozornost a od 1. minuty byl na hřišti ústřední postavou; otáčení sporných situací, kouskování hry, neponechávání výhod (především hostujícímu týmu), bezmála každý kontakt odpískaný,“ psal portál cistyfotbal.cz.

Důvod? Mluvilo se o tom, že ztrátu prvních Klíčan potřebovaly právě Ovčáry, které mají velký zájem postoupit. Domácí Kosmonosy skutečně jednoznačně vyhrály 4:1.

Naposledy ovšem fotbalisté Ovčár společně se Starou Boleslaví ukázali, že za fair play se dá efektivně bojovat. I proti „známým firmám“...

Mimochodem, jako důkaz, že rozhodčí Polák neměl jen „špatný den“, může sloužit příběh z roku 2007, kdy tento muž skandálně zařízl žáčky Olomouce na fotbalovém turnaji Nike Premier Cup.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud