2. října 2015 • 05:00

Liberecká EUFORIE! Popřeli statistiky, Marseille nestačilo 33 střel

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle nikdo nečekal. Když se liberečtí fotbalisté vydali k utkání Evropské ligy do Francie proti slavnému Olympique Marseille (1:0), rozhodně nepočítali s tím, že domů pojedou s plným bodovým počtem. Jenže opak byl pravdou. Přitom průběh zápasu tomu moc nenasvědčoval. Slovan za celé utkání trefil branku pouze jednou a to při Coufalově vítězné trefě.



Veškeré předpoklady expertů a statistiky spočítané během zápasu porazila dřina a odhodlání. A také velká dávka štěstí.

Domácí Marseille vyslala směrem k brance 33 pokusů, z toho 11 jich mířilo mezi tři tyče. Liberec? Pět střel, z toho jediná na branku a rovnou gólová! Francouzské mužstvo rovněž dominovalo v držení míče. Během zápasu ho mělo 77% času, český tým pouze 23%.

A trenér Jindřicha Trpišovského byl při drtivém tlaku Olympique zralý na infarkt. „Ve 20. minutě mi bylo v saku obrovské horko, nemohl jsem se ani hýbat a chtěl jsem si to sundat,“ přiznal. „Ale Tomáš (Koubek) chytal jednu šanci za druhou a já říkal, že když to sundám, tak něco pokazím,“ nechtěl pokazit karmu.

Marseille - Liberec 0:1
Střely: Marseille 33 / Liberec 5
Na branku: Marseille 11 / Liberec 1
Držení míče: Marseille 71% / Liberec 29%

V 84. minutě se naplno ukázalo, že statistiky nejsou zas tak důležité. Stačilo, aby se k odraženému míči ve skrumáži v pokutovém území Marseille zorientoval pravý obránce Vladimír Coufal a napálil míč do sítě.

Před cestou do Francie trenér Jindřich Trpišovský hlásil, že by potřeboval už nějaké body a jeho svěřenci úkol splnili do puntíku. „Jsem hrdý na své kluky,“ zářil po utkání trenér Jindřich Trpišovský. „Měli jsme obrovské štěstí, asi za nás modlili všichni blízcí a všichni, kdo nám fandí," dodal liberecký kouč.

VIDEO: Gól Vladimíra Coufala, který rozhodl duel s Marseille

Lukáš Bartošák slaví s Davidem Hovorkou.
Lukáš Bartošák slaví s Davidem Hovorkou.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud