4. srpna 2016 • 21:34

Ščasný naznačil možnou rezignaci. Klíčový bude postup do Evropské ligy

Autor: pj, kub, pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bezprostředně po vyřazení od Steauy Bukurešť ve 3. předkole Ligy mistrů se trenér Sparty Zdeněk Ščasný pustil do několika hráčů. O den později v Praze ale zkušený kouč přiznal vlastní odpovědnost a dokonce naznačil možnou rezignaci. Ta by přicházela v úvahu v případě, že by Sparta nezvládla ani boj o Evropskou ligu.



Není tajemstvím, že Sparta chtěla Ligu mistrů. Vyřazení od Steauy ale hráči i trenér brali jako krutou realitu. Rumunský tým byl prostě lepší. „Ze dvou zápasů jsme odehráli dobře jeden poločas,“ přiznal kapitán David Lafata.

Vyřazení z milionářské soutěže ale oslabilo pozici Zdeňka Ščasného zatím jen u příznivců. Ti se kriticky vyjadřují proti němu na sociálních sítích i fanouškovských webech a přejí si jeho brzký odchod.

„V tuto chvíli otázku trenéra neřešíme,“ řekl Sportu generální ředitel Adam Kotalík. „Cílem byl postup do základní skupiny evropského poháru. Od toho se všechno odvíjí,“ doplnil.

Sparta teď skutečně čeká na jméno soupeře, se kterým se utká o účast v základní skupině Evropské ligy. A tam by se už o Ščasného pozici rozhodovat mohlo. Sám trenér Letenských dokonce po příletu z Rumunska přiznal, že by mohl rezignovat.

„Pokud nepostoupíme do Evropské ligy, tak jsem připravený vyhodnotit z toho sám zodpovědnost,“ řekl Ščasný pro televizi Nova.

Podle informací deníku Sport je tato varianta skutečně ve hře. Údajně s tím takto kluboví činovníci počítají. I když také může záležet na tom, kterého soupeře jim los Evropské ligy přisoudí.

Kdo by mohl Ščasného nahradit?

Pokud by došlo ke scénáři, že by Ščasný odešel, co pak? Přiznejme si na rovinu, že na českém trhu není moc trenérů, aby si Sparta mohla během několika dnů vytvořit dlouhý seznam adeptů.

Spekulovat můžeme momentálně snad jen o Jindřichu Trpišovském. Otázkou ale zůstává, zda by opustil Slovan Liberec v rozehrané sezoně, když i před sezonou odmítl konkrétní nabídku mistrovské Viktorie Plzeň.

A zahraniční trenér? I takovou variantu už Sparta v minulosti zvažovala. Musel by se však najít opravdu vhodný kandidát.

Velké téma o Spartě a trenérovi Zdeňku Ščasném čtěte v pátečním deníku Sport

Ščasný: Brabcovo vyloučení? Stupidita, totální hloupost a nedisciplinovanost
Video se připravuje ...

Brabec: Vyloučení zápas ovlivnilo. Kluků mně bylo líto
Video se připravuje ...

Lafata: Ve dvou zápasech jsme odehráli dobře jeden poločas
Video se připravuje ...

Vácha: Přes Steauu jsme měli přejít. Ale v tomhle rozpoložení jsme na to neměli
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud