6. listopadu 2008 • 23:58

Jarolím byl s výkonem spokojen

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podle trenéra Karla Jarolíma fotbalisté Slavie i přes prohru 0:1 s Aston Villou nezklamali. Domácí kouč dnes po utkání druhého kola Poháru UEFA prohlásil, že jeho svěřenci byli anglickému týmu přinejmenším vyrovnaným protivníkem.



"Pro nás to bylo trošku nešťastné utkání. První poločas se pochopitelně nevyvíjel podle našich představ. V úvodu sice ano, poté jsme již nebyli ale dostatečně aktivní směrem na míč po jeho ztrátě. Tím jsme dali soupeři dost prostoru, nehráli jsme důsledně na útočníky a pustili Aston Villu do dost standardních situací, i když jsme věděli, že z nich hrozí nebezpečí," řekl Jarolím.

Ani uprostřed hřiště prý jeho svěřenci nepracovali tak, jak měli. "Z toho pramenilo, že útočníci soupeře dostávali dost přihrávek, navíc jsme měli smůlu, že jsme inkasovali po nešťastné teči. Aston Villa měla i další šance, ale podržel nás brankář Vaniak," uvedl Jarolím.

Litoval především toho, že se v závěru poločasu nepodařilo vyrovnat Marku Jarolímovi. "To byl dost důležitý moment pro další průběh zápasu, i když přestávka nám prospěla. Řekli jsme si věci, v nichž jsme nebyli dobří, a možná i změny v sestavě přinesly více aktivity," řekl slávistický kouč.

V druhém poločase podle něj Pražané soupeře přehráli. "A je jen škoda, že jsme z mnoha šancí některou neproměnili. Bylo to o první brance," povzdechl si Jarolím, který prý hráčům za druhý poločas nemá co vytknout - tedy až na to, že nedali gól. "Škoda, že to tak nebylo i v průběhu prvního poločasu," dodal.

Hostující kouč Martin O´Neill prohlásil, že v prvním poločase mohl jeho tým dát i více branek. "Byli jsme opravdu skvělí. Jsem velmi rád, že jsme dokázali vyhrát," řekl kouč Aston Villy. "I Slavia hrála velmi dobře, ale přesto si myslím, že jsme nakonec vyhráli zaslouženě," uvedl O´Neill.

Zdůraznil, že ani po zisku šesti bodů nehodlá Pohár UEFA postavit na vedlejší kolej. "Slyšel jsem několikrát, že k postupu bude stačit sedm bodů. To je možné, ale my budeme chtít vyhrát i v dalších zápasech," pokračoval kouč vítězů.

O´Neill vyzdvihl hru tří nových hráčů v záložní řadě Aston Villy. "Předvedli velmi dobrý výkon a to samé platí i o brankáři Guzanovi. Myslím, že navazuje na tradici výborných amerických gólmanů," dodal O´Neill.
Jediný střelec zápasu John Carew byl nadmíru spokojený, že se anglickému týmu povedlo i podruhé ve skupině vyhrát. "Máme šest bodů, a to je skvělé.

Sidwell vystřelil a já dokázal tečovat míč do protipohybu gólmana," popsal norský útočník svůj střelecký zápis. "V druhém poločase hrála Slavia opravdu velmi dobře," ocenil domácí tým Carew.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud