6. března 2013 • 11:12

Podvod! Vyloučil Naniho a čelí výhrůžkám. Je sudí fanouškem Realu?

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle ti neodpustíme! Turecký rozhodčí Cüneyt Cakir se ocitl pod palbou kritiky britského tisku i Manchesteru United. Kvůli červené kartě pro Naniho dokonce vznikají konspirační teorie, podle nichž Cakir nemá v oblibě anglické kluby, kterým rozdal už pět červených karet, a naopak při pohledu na jeho twitter zbožňuje Real Madrid...



Protesty nepomohly. Fotbalisté United nepřesvědčily sudího Cakira, že vyloučení Naniho byla chyba.Foto ČTK/AP
"Krádež! Podvod!" I takovými titulky označily včerejší odvetu britské noviny. Tvrdí, že Nani si červenou kartu za svůj zákrok nezasloužil a že tohle byl moment, který rozhodl o postupujícím.

Sir Alex Ferguson byl z vyloučení Naniho tak rozrušený, že na tiskovku raději poslal svého asistenta. Porozumění našel u Josého Mourinha, který by prý udělil Nanimu jen žlutou kartu.

Nelze se divit, že velké znepokojení zavládlo i v řadách fanoušků United. Jsou frustrováni z toho, že kvůli chybě rozhodčího přišli o šanci vyhrát double – Premier League a Ligu mistrů. A objevují se hlasy, že sudí Cakir šel do zápasu s úmyslem pomoci Realu Madrid.

Turecký sudí Cakir posílá Naniho do kabin.Foto EPA
Některé fanouškovské servery poukazují na to, že arbitr má založený účet na twitteru, kde „followuje“ jak španělský velkoklub, tak Cristiana Ronalda. „Někoho z United byste hledali marně, samozřejmě,“ čertí se příznivci „Rudých ďáblů“. Sleduje také promadridský deník Marca nebo twitter turistické centrály ve Španělsku. Avšak angličtí fanoušci už nezmiňují, že sleduje také účet Barcelony a Lionela Messiho.

Není ani stoprocentně jisté, zda tento účet opravdu patří Cakirovi. Navíc už nějakou dobu je na sociální sítí nečinný. Ke včerejšímu zápasu zde nemá ani slůvko. Jeho poslední příspěvek se datuje k 28. únoru. Důvodem mohou být výhrůžky, které si přečetl po zápase Bursasporu s Gaziantepsporem, ve kterém poněkud kontroverzně vyloučil Mauriceho Edua.

Dalším tvrzením fanoušků, že turecký arbitr nemá anglické týmy příliš v lásce, je fakt, že jejich hráčům od roku 2011 rozdal už pět červených karet. V ruce ji držel před očima Maria Balotelliho (Man. City), Johna Terryho, Garyho Cahilla (oba Chelsea), Stevena Gerrarda (anglická reprezentace) a včera Naniho.

Manchester United ke všemu nedokázal už potřetí zvítězit, když zápas řídil právě Turek Cakir. Pískal utkání Evropské ligy na hřišti Bilbaa, kde Fergusonovi svěřenci prohráli 1:2 a byl také u remízového duelu United s Benfikou Lisabon.

Turecký sudí Cakir posílá Naniho do kabin.
Turecký sudí Cakir posílá Naniho do kabin.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud