23. července 2013 • 22:54

Postup za půl hodiny! Plzeň i v oslabení porazila Željezničar a jde dál

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně si zahrají 3. předkolo Ligy mistrů. Po domácí výhře 4:3 v úvodním duelu 2. předkola s Željezničarem stvrdili postup v dnešní odvetě v Sarajevu, kde zvítězili 2:1, i když od 20. minuty hráli bez vyloučeného Procházky. Viktoria vedla po půlhodině brankami Wágnera a Petržely 2:0, před pauzou snížil Jamak, ale po změně stran už český šampion skóre udržel.



Plzeňští v pohárech poprvé postoupili z dvojzápasu, v kterém začínali doma. Ve 3. předkole se utkají s estonským mistrem Kalju, první zápas je na programu za týden na hřišti soupeře.

Trenér Vrba udělal oproti prvnímu utkání se Sarajevem dvě změny. Jen na lavičce začal Rajtoral a na jeho post na pravém kraji zálohy se přesunul Petržela. Místo něj nastoupil nalevo Kovařík. Na hrotu útoku pak Vrba vyměnil Tecla, jemuž se nevedla koncovka v prvním duelu, za Wágnera.

A mohl si k tomuto tahu už v páté minutě gratulovat. Po Řezníkově centru šel do souboje s domácím brankářem Kolář, míč propadl až na malé vápno, kde jej uklidil do sítě Wágner. Ve čtvrtém soutěžním utkání sezony tak zaznamenal čtvrtý gól.

Na hřišti ale vydržel jen úvodní část první půle. Po dvaceti minutách totiž upadl po souboji s Procházkou těsně za vápnem Adilovič a rozhodčí Capela hostujícího stopera vyloučil. Vrba reagoval tím, že stáhl právě Wágnera a do středu obrany poslal z lavičky Hejdu.

VIDEO: Sestřih z utkání Željezničar - Plzeň

Plzeň však i v oslabení zpočátku zkušeně hlídala skóre a po půlhodině navíc přidala druhou trefu. Petržela na hranici ofsajdu převzal Kolářovu přihrávku, udělal kličku Hadžičovi a střelou do prázdné branky zvýšil. Bosenský šampion se ale nevzdal a těsně před pauzou vykřesal naději, když se Jamak z vápna hlavou trefil přesně k tyči.

Horkokrevní fanoušci Željezničaru, kterých dorazilo na olympijský stadion přes 20 tisíc, znovu ožili a hnali svůj tým za vyrovnáním. Plzeň se po pauze v oslabení zatáhla, ale poměrně dobře bránila a dařilo se jí nepouštět soupeře do šancí.

Sarajevo marně hledalo skuliny v pružném hostujícím bloku a zahrozilo jen nepřesnými střelami z dálky. Oslabeným Západočechům docházely síly a soustředili se výhradně na bránění. Ale náročný úkol zvládli, Sarajevo si vytvořilo jedinou pořádnou šanci až v závěru. Plzeň tak mohla slavit.

MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 7. • 21:00
FK Željezničar Sarajevo
FK Željezničar Sarajevo
1:2
ONLINE
23. července
21:00
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
Góly

Domácí: 45. Jamak

Hosté: 5. Wágner, 30. Petržela

Sestavy

Domácí: Hadžić – B. Čolić (13. Zeljković) , Kerla, Škaljić (67. Bajić), Urdinov – Tomić, Svraka (59. Hodžić) – Selimović, Jamak, Bučan – Adilović.Trenér: Amar Osim.

Hosté: Kozáčik – Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský – Horváth, Darida – Petržela (67. Tecl), Kolář (86. Rajtoral), Kovařík – Wágner (25. Hejda).Trenér: Pavel Vrba

Karty

Domácí: Jamak, Urdinov, Selimović

Hosté: Procházka (č), Kolář, Horváth

Rozhodčí

Capela – Tomé, Rocha (všichni Portugalsko)

Stadion

Asim Ferhatović Hase Stadium, Sarajevo<br /> Kapacita: 34 630

Plzeň v Sarajevu díky Wágnerovi vedla ani ne po pěti minutách 1:0
Plzeň v Sarajevu díky Wágnerovi vedla ani ne po pěti minutách 1:0

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud