Jonáš Bartoš
26. listopadu 2014 • 11:10

MESSI 74! Svět oslavuje geniálního Argentince, vezme mu rekord Ronaldo?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

ANKETA | Prožil báječné čtyři dny. V nich Lionel Messi překonal dva milníky, které z něj dělají nesmrtelného fotbalového hrdinu. Hattrickem do sítě Apoelu Nikósie překonal Raúla v historické tabulce střelců Ligy mistrů. Na tuhle metu si stále brousí zuby i Cristiano Ronaldo, který momentálně ztrácí čtyři branky. Jak dopadnou hvězdné fotbalové války?



Messi v zápase na kyperské půdě utnul čekání na gól už v prvním poločase. Ve 38. minutě tečoval pravačkou míč po střele Rafinhy a mohlo se slavit. Po sobotě, kdy překonal střelecký rekord ve španělské lize (253 gólů), se prodral i do historického čela kanonýrů v Lize mistrů.

Celkově 72. brankou v evropské soutěži překonal Raúla, své statistiky navýšil ještě dvěma góly a zkompletoval druhý hattrick během čtyř dní. Paradoxem bylo, že všechny branky do sítě Nikósie nastřílel pravačkou, kterou zakončuje minimálně.

"Jsem šťastný, že jsem dosáhl takového rekordu v tak výjimečné soutěži. Na čem ale opravdu záleží je, že si odvážíme tři body. Barcelona předvedla skvělý výkon," pravil skromně sedmadvacetiletý kanonýr.

Celý svět se nyní klaní umění drobného muže, který už nyní platí za jednoho z nejlepších fotbalistů historie. Titulní strany španělských deníků neřeší nic jiného, než kde se jeho nadpozemské statistiky mohou zastavit.

VIDEO: Messiho hattrick do sítě Apoelu Nikósie

"Lionel Messi je nejlepší hráč všech dob. Bude nás všechny udivovat i v dalších letech," poklonil se umění 169 centimetrů vysokého muže trenér Barcelony Luis Enrique. Po dvou zápasech, kde nastřílel šest branek a překonal dva výjimečné rekordy, se slova o Messiho nespokojenosti v klubu rozehnala jako ranní mlha.

Messi ovšem nemusí kralovat statistikám na evropské scéně dlouho. Na záda mu dýchá druhý hladový vlčák, Cristiano Ronaldo . "Na hřišti jsme viděli spousty výjimečných hráčů. Jenže tihle dva jsou ještě o stupínek výš," ocenil ve studiu Prima Cool legendární hokejový gólman Dominik Hašek .

Střelecký ďábel z Realu Madrid mohl Raúla vyrovnat či překonat už v minulém kole Ligy mistrů. Proti Liverpoolu pálil jako zběsilý, jenže žádnou šanci neproměnil a zůstal na metě 70 branek. Vylepšit bilanci si může už dnes na hřišti Basileje, kde se ho bude snažit zastavit i česká dvojice Tomáš Vaclík, Marek Suchý.

Messi na 74 branek potřeboval 91 zápasů, Ronaldo v Lize mistrů odehrál 107 utkání. Kde až se čísla dvou famózních hráčů a velkých rivalů zastaví?

Argentinský fotbalista Lionel Messi se stal nejlepším střelcem historie Ligy mistrů. Útočník Barcelony vstřelil v duelu základní skupiny na půdě Apoelu Nikósie tři góly a nově vede tabulku střelců se 74 brankami. Ve šlágru kola porazil Manchester City Bayern Mnichov 3:2 a vykřesal naději na postup ze skupiny.
Argentinský fotbalista Lionel Messi se stal nejlepším střelcem historie Ligy mistrů. Útočník Barcelony vstřelil v duelu základní skupiny na půdě Apoelu Nikósie tři góly a nově vede tabulku střelců se 74 brankami. Ve šlágru kola porazil Manchester City Bayern Mnichov 3:2 a vykřesal naději na postup ze skupiny.

Messiho rekordy

Nejlepší střelec v Lize mistrů: 74
Nejlepší střelec ve španělské lize: 253
Nejlepší střelec Barcelony: 368
Nejvíce gólů v jediné ligové sezoně: 50
Nejvíce gólů v jediné sezoně: 73
Nejdelší série gólů v po sobě jdoucích zápasech: 21
Nejvíce gólů v El Clásiku s Realem: 21
Nejvíce hattricků za jedinou ligovou sezonu: 8
Nejvíce hattricků v Lize mistrů: 4
Nejvíce gólů za kalendářní rok: 91
Nejvíce individuálních ocenění Zlatý míč: 4
Nejvíce gólů v mistrovství světa klubů: 4 (spolu s Denilsonem)
Nejvíce gólů v jediném zápase v evropských pohárech: 5 (spolu s Luizem Adrianem)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud