6. června 2015 • 23:20

Nedvědovo prokletí trvá. Ligu mistrů nevyhrál ani jako ředitel Juve

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyhrát Ligu mistrů mu nejspíš není souzeno, od sudiček to do kolébky Pavel Nedvěd prostě nedostal. V roce 2003 trpěl při bitvě o titul v milionářské soutěži na tribuně, protože se vykartoval v semifinále proti Realu. A turínský klub poslední krok bez něj nezvládl. Teď šel mezi diváky v Berlíně dobrovolně, protože už funguje jako sportovní ředitel „Staré dámy“. Ve výsledku se ale nic nezměnilo. Juventus na trofej zase nedosáhl, s Barcelonou v roce 2015 prohrál ve finále 1:3.



Bojovník, který neuhnul v souboji a zápas odmakal na sto procent, profesionál každým coulem. Právě proto má fotbalová značka „Pavel Nedvěd“ v Evropě zvuk. O její kvalitě svědčí i sbírka trofejí. V mozaice úspěchů ale chybí jeden podstatný dílek – triumf v Lize mistrů.

Nedvěd se posledního dílku v „Puzzle šampionů“ nedočkal ani v sobotu v Berlíně, připravila ho o něj Barcelona. Katalánci vedli 1:0 a s Juventusem to nevypadalo dobře. Pak ale po přestávce srovnal kat Realu Madrid ze semifinále LM Alvaro Moratta a oživil Nedvědovu naději, že kletba skončí.

VIDEO: Barcelona si poradila ve finále s Juventusem

Sen se rozplynul po chvíli, kdy napřáhl z dálky Lionel Messi. Gólman Staré dámy a další z „klubu prokletých“ ohledně triumfu v Lize mistrů Buffon ránu vyrazil a uruguayský střelec Luis Suárez uklidil míč do sítě.

Juventus pak už vyrovnat nedokázal a Pavel Nedvěd zase zůstal krůček pod vrcholem. Vavříny pro vítěze Ligy mistrů mu nebyly přány jako hráči a brána šampionů pro něj zůstává zavřená i v roli funkcionáře. Minimálně na další rok.


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud