17. července 2015 • 09:13

Koho dostanou v pohárech? Sparta, Plzeň a Jablonec se dozví soupeře

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

LOS LIGY MISTRŮ A EVROPSKÉ LIGY 12:00 ONLINE | Fotbalisté Plzně a Sparty se dnes dozví jména soupeřů pro 3. předkolo Ligy mistrů, stejně tak Jablonec, Boleslav ta pokud postoupí) a Liberec pro 3. předkolo Evropské ligy. Zatímco Plzni určí los dvojici soupeřů, z nichž se rozhodne příští týden v odvetách 2. předkola, Sparta má v nemistrovské části poměrně jasný výběr. Jako nenasazený celek ji čekají těžké zápasy s jedním z pětice Šachtar Doněck, Ajax Amsterdam, Monako, CSKA Moskva a Bruggy.



Plzeň patří mezi tři nasazené celky, které vstupují až do 3. předkola mistrovské části, a tak bude čekat na postupujícího. V osudí na ni číhá řada severských týmů jako Molde, HJK Helsinky, Midtjylland či Malmö, které loni vyřadilo ve 3. předkole Spartu a nakonec postoupilo až do základní skupiny. Blízko postupu má albánské Skënderbeu Korcë, ve hře je i například horká půda Partizanu Bělehrad.

"Snažit se prokousat do Ligy mistrů je ještě těžší úkol než titul. Záleží samozřejmě na losu, ten budeme s napětím očekávat, budeme potřebovat trochu štěstí. Ale hlavně musíme být dobře připraveni," řekl trenér Miroslav Koubek.

Plzeň by však proti většině týmů v nabídce měla být favoritem. To se nedá říci o Spartě, na kterou číhají hned čtyři loňští účastníci Ligy mistrů, přičemž Monako došlo až do čtvrtfinále. Ajax dokonce čtyřikrát celou soutěž vyhrál, CSKA a Šachtar Doněck jsou bývalí vítězové Poháru UEFA.

Za přijatelný los by se tak daly považovat zejména Bruggy, které byly v základní skupině LM naposledy v roce 2006. V minulé sezoně ale ukázaly svou sílu postupem do čtvrtfinále Evropské ligy.

"Každopádně ať dostaneme kohokoli, tak očekávám, že svedeme o postup do Ligy mistrů mimořádnou bitvu a i pro favority bude těžké přes nás postoupit," prohlásil majitel Sparty Daniel Křetínský.

Možní soupeři českých týmů pro Ligu mistrů

Možní soupeři Plzně: Maccabi Tel Aviv/Hibernians, Malmö/Žalgiris Vilnius, Molde/Pjunik Jerevan, Midtjylland/Lincoln, Videoton Székesfehérvár/The New Saints.

Možní soupeři Sparty: Monako, Club Bruggy, CSKA Moskva, Ajax Amsterdam, Šachtar Doněck.

České kluby se vyhnou favoritům

České kluby při dnešním rozdělení do košů pro losování 3. předkola fotbalové Evropské ligy měly poměrně štěstí a vyhnou se největším favoritům v čele s Dortmundem. Mezi šesticí možných soupeřů Jablonce jsou Kodaň či St. Etienne, pro Liberec je největší hrozbou jeho loňský přemožitel Astra Giorgiu. Mladá Boleslav v případě postupu přes Strömsgodset může narazit třeba na Bilbao.

Původní výběr možných soupeřů byl mnohem širší, ale UEFA dnes celky rozdělila do pěti košů, přičemž v každém je šest nasazených a šest nenasazených.

Nenasazený Jablonec má v prvním koši kromě St. Etienne a Kodaně, která musí nejprve postoupit přes velšský Newtown, ještě Belenenses a dvojice Lokomotiva Záhřeb/PAOK Soluň, Hapoel Ben Ševa/Thun a KR Reykjavík/Rosenborg Trondheim.

Nasazený Liberec se rovněž vyhnul největším hrozbám, kromě Astry může narazit na AIK Stockholm/Širak, Šachťor Soligorsk/Wolfsberg, Hapoel Kirjat Šmona, Ferencváros Budapešť/Željezničar Sarajevo a Čukarički/Gabala (Ázer.).

Mladá Boleslav má sice po domácí prohře 1:2 se Strömsgodsetem špatně rozehrané 2. předkolo, ale do odvety pro ni může být motivací případný zápas s tradičním španělským celkem Bilbaem. Dalšími možnostmi jsou portugalská Vitória Guimaraes, Trabzonspor/Differdange, Krasnodar, Koper/Hajduk Split a Jagiellonia Bialystok/Omonia Nikósie.

Od 12:00 se začne ve švýcarském Nyonu losovat. Nejprve přijde na řadu Liga mistrů, o hodinu později Evropská liga. Vše můžete sledovat na iSport.cz ONLINE.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud