4. července 2017 • 22:28

První senzace! Rangers vypadli s Lucemburčany, ostatní favorité slaví

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Evropské poháry už mají první překvapení. Fotbalisté Glasgow Rangers nezvládli odvetu 1. předkola Evropské ligy na hřišti lucemburského Niedercornu a po porážce 0:2 se soutěží loučí. Roli favorita pro změnu naplnil Videoton a dařilo se favoritům i v Lize mistrů, ačkoliv někteří z nich v odvetách nezvítězili. 



Outsider skolil Rangers a slaví první výhru v Evropě

Čtyřiapadesátinásobný skotský šampion jen podtrhl svůj velký úpadek, který začal krachem klubu v roce 2012. Po návratu do nejvyšší soutěže a třetím místu v uplynulém ročníku se zdálo, že se Rangers opět dostávají na vrchol, ale vypadnutí s lucemburským outsiderem znamená nejhorší výsledek v evropských pohárech v historii klubu.

Vyřazení mohli v závěru ještě odvrátit Josh Windass a Kenny Miller, oba ale trefili jen konstrukci branky. Předtím se to za stavu 0:0 povedlo i Niku Kranjčarovi. Následně byl na druhé straně v zakončení přesný Emmanuel Francoise a o postupu rozhodl z přímého kopu Sebastian Thill. Niederkorn dal v jediném utkání více branek než v předchozích třinácti pohárových duelech dohromady.

Pro Niederkorn, který v minulé sezoně lucemburské ligy skončil až čtvrtý, to byla první výhra ze 14 utkání na evropské pohárové scéně.

Odvetné zápasy 1. předkola fotbalové Evropské ligy:

Balzan (Malta) - Videoton Székesfehérvár 3:3 (1:2), první zápas 0:2, postoupil Videoton, Niederkorn (Luc.) - Glasgow Rangers 2:0 (0:0), první zápas 0:1, postoupil Niederkorn.

VIDEO: Podívejte se na oba góly z utkání Niederkornu s Rangers

Favorité v Lize mistrů se trápili, přesto postupují

Do prvního předkola Ligy mistrů nevstoupil žádný český hráč. Maltské Hibernians dokázalo po domácí výhře zvítězit i na hřišti estonského Infonetu Tallinn.

Podobně si vedl i Vikingur v Kosovu, naopak TNS muselo napravit překvapivou domácí porážku s gibraltarskou Europou, což se mu nakonec podařilo a v prodloužení si zajistilo postup. Kromě nich slaví i arménský Alaškert a severoirský Linfield, kteří stvrdili postup remízou na hřištích trpaslíků z Andorry a San Marina.

Odvetné zápasy 1. předkola fotbalové Ligy mistrů:

FCI Tallinn - Hibernians (Malta) 0:1 (0:0), první zápas 0:2, postoupili Hibernians, Trepca (Kos.) - Víkingur Göta (Faer. ostr.) 1:4 (0:2), první zápas 1:2, postoupil Víkingur, Europa FC (Gibr.) - The New Saints (Wal.) 1:3 po prodl. (0:2, 1:0), první zápas 2:1, postoupili The New Saints, La Fiorita (San Marino) - Linfield (Sev. Ir.) 0:0, první zápas 0:1, postoupil Linfield, FC Santa Coloma (And.) - Alaškert Jerevan 1:1 (0:1), první zápas 0:1, postoupil Alaškert.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud