Jonáš Bartoš
3. ledna 2013 • 16:12

Nervózní Tecl usedl vedle Horvátha: Bylo to jako první den ve škole

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé vyběhl na hřiště v Luční ulici. Poprvé poznal, jak chutná příprava pod Pavlem Vrbou. Dvaadvacetiletý kanonýr Stanislav Tecl se den po oznámení dohody Jihlavy s Plzní připojil k západočeskému týmu, ve čtvrtek už poprvé trénoval. Okamžitě se ho ujal kapitán Pavel Horváth.



Před tréninkem nazul oranžové kopačky, hlavu nechal bez kulicha. Stanislav Tecl se po přivítání v Plzni nesměle usmíval, ze soubojů s Pavlem Horváthem ale strach neměl. „Zahrál jsem si s ním i proti němu, zatím je to super. Snad se o mě postará,“ vtipkoval talentovaný útočník. „Neměl šanci. Hrál jsem stopera, takže se neprosadil,“ opáčil Horváth.

Plzeňský lídr se o nového parťáka staral už na tréninku. Do úvodního baga šel Tecl ve skupince nejzkušenějších mazáků, soupeřili s ním Horváth, Rajtoral, Limberský nebo Bakoš. Se slovenským reprezentantem se s velkou pravděpodobností utká o pozici prvního hrotového útočníka.

 „Oba dva jsme profesionálové, doufám, že mezi námi nevznikne konflikt. Je to spíš otázka na trenéra, ale myslím, že bychom spolu hrát mohli,“ naznačil Tecl.

„Můžou hrát klidně s Bakošem, Ďurišem i Kolářem dohromady. S jeho příchodem se může změnit také rozestavení. Komu to v přípravě půjde nejlíp, ten bude nastupovat v úvodních zápasech,“ naznačil Vrba.

Stanislav Tecl bojoval o míč tak vehementně, až nakopl Vladimíra Daridu
Stanislav Tecl bojoval o míč tak vehementně, až nakopl Vladimíra Daridu

Horváth ihned po tréninku vesele hlásil, jak vysoké zápisné Tecla čeká. „V šatně dostal místo vedle mě. Asi ho přivítám ještě dneska na večeři. Zvýšilo se DPH, zvyšujeme také zápisné. Bude ho to stát něco přes sto tisíc. Nedej bože, aby dal nějaké góly,“ smál se.

„Snad mě ještě nechá chvilku rozkoukat a až pak se na mne vrhne,“ odvětil Tecl duši plzeňského týmu.  Autor deseti podzimních ligových gólů od žáků vyrůstal v Jihlavě, v devatenácti zkusil krátké angažmá ve Slavii. „Tam to bylo hodně špatné. Teď snad pomůžu Plzni. Doufám, že zkušenosti, které jsem od té doby posbíral, dokážu uplatnit,“ vzpomínal na působení v pražském celku.

Několik nových spoluhráčů Tecl sice zná, přesto na první trénink kráčel s nejistotou. „Měl jsem takový zvláštní pocit. Bylo to asi jako první den ve škole. Ale po chvilce to ze mě spadlo, hlavě poté, co jsem s klukama prohodil pár slov,“ popisoval první momenty v plzeňské kabině.

„Tady jsou všichni kluci vstřícní. Cokoliv bude potřebovat, pomůžeme mu. Už sem zapadli jiní borci, nevidím důvod, proč by sem Standa nemohl zapadnout taky,“ mluvil přesvědčivě Horváth.

Jihlavský patriot se stal nejdražším plzeňským nákupem, Západočeši do talentovaného útočníka investovali okolo dvaceti milionů korun. „Jsem rád, že o mě byl zájem. Věřím, že to zvládnu. Sumu bych nerad komentoval, to je otázka pro kluby,“ odmítl jakýkoliv tlak.

Tecl o přesunu z Vysočiny dlouho přemýšlel, nevěděl, jestli dělá správný krok. „Rozhodování bylo samozřejmě složité, Jihlava je pro mě klub číslo jedna. Ale ve fotbale se chci posunout dál a Plzeň je opravdu o dost dál než Jihlava,“ zdůvodnil výběr nového klubu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud