Jonáš Bartoš
4. ledna 2013 • 16:45

Bednář ve Spartě počítá s tlakem: Nechtěl bych žádnou druhou šanci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za dva roky vystřídal pět klubů, brzdilo jej zranění pochroumaného kolene. Poslední soutěžní zápas odehrál Roman Bednář před rokem na jaře, teď od Sparty dostal šanci na restart. Někdejší reprezentant tuší, že musí zabrat, pokud chce uvadající kariéru probrat. „Spartu jsem si vysnil,“ přiznává devětadvacetiletý útočník.



Bednář naposledy působil v tureckém Sivassporu, kde ale neodehrál jediný soutěžní zápas. Kvůli problémům s levým kolenem angažmá ukončil, od té chvíle se připravoval sám v Anglii. V pátek se poprvé objevil v tréninkovém centru Sparty na Strahově.

„Rozhodoval jsem se ještě nad nabídkou Mladé Boleslavi. Když ale přišla Sparta, že mi chce dát tuhle šanci, nebylo o čem přemýšlet. Sparta mi dala možnost nastartovat kariéru. Kde jinde bych ji měl vzít než v klubu, který jsem si vysnil. Hrozně se těším,“ říká Bednář.

Na Letné zatím neuzavřel žádný kontrakt, s týmem jen trénuje. „S Romanem jsme se domluvili na tom, že u nás nastoupí do přípravy, bude s námi trénovat. O žádné smlouvě ani budoucnosti jsme se nebavili, záleží, v jaké bude formě a stavu,“ osvětluje spolupráci Jakub Otava, člen představenstva Sparty Praha.

„Jsem po zranění, nevíme, jestli je koleno stoprocentní. Doufám, že ano. Proto horizont, do kdy se dohodneme na další spolupráci, žádný není. Samozřejmě by bylo nejlepší, kdyby se to rozhodlo co nejdřív,“ je jasné Bednářovi.

Roman Bednář, někdejší reprezentační útočník, se začal připravovat s pražskou Spartou
Roman Bednář, někdejší reprezentační útočník, se začal připravovat s pražskou Spartou

Prvořadým úkolem důrazného střelce, který nejlepší léta prožil ve West Bromwich Albion, bude dohnat tréninkové manko. „Něco málo jsem dělal, ale určitě to nebude stačit. Vždycky jsem byl bojovník, takže věřím v sebe, že se to povede,“ tvrdí přesvědčivě.

Bednář se do českého fotbalu vrací po osmi letech. Pojí se s ním kontroverzní minulost. V roce 2009 jej britský bulvár přistihl, jak si na ulici kupuje drogy. Bednář tehdy vyvázl s tříměsíčním zákazem hraní, pověsti problémového fotbalisty se ale od té doby nezbavil.

„Udělal jsem chyby, za ně jsem zaplatil. Ale nic bych neměnil. Udělalo to ze mě člověka, jaký jsem teď. Nechtěl bych žádnou druhou šanci. Těším se, že budu trénovat se Spartou,“ vrací se ke své minulosti autor jedné reprezentační branky.

Negativních reakcí ze strany fanoušků se nebojí. „Vím, že přijdou. Ale na to jsem dost starý a mám dost zkušeností, abych se s tím nějak vyrovnal. Všichni známe moji minulost, je jasné, že to od někoho přijde,“ tuší Bednář.

Ve Sparťanském útoku na něj čeká tvrdá konkurence. Letenští navíc ještě jednají o příchodu Davida Lafaty z Jablonce. „Tak to má být. Nechtěl bych hrát v týmu, kde bych měl místo jisté. Pak nepracujete tak, jak máte. Konkurence z vás vždycky dostane úplně nejvíc,“ nebojí se přetlaku v útoku.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud