4. ledna 2013 • 14:03

Sparta znovu vážně jedná o Lafatovi. Křetínský se sejde s Peltou

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na zkoušku přivedli Romana Bednáře, ve Spartě ale touží ještě po jiném útočníkovi. Letenští rozjeli další kolečko námluv s jabloneckým Davidem Lafatou, jehož transfer nedopadl v létě. "Vyvineme maximální úsilí, abychom ho získali," neskrývá zájem člen představenstva klubu Jakub Otava.



Sparta o nejlepšího kanonýra české ligy stála už v létě. Jednání nakonec zkrachovala na částce, kterou za něj chtěl  Miroslav Pelta. Jablonecký boss údajně požadoval milion eur (25 milionů korun), což za jednatřicetiletého hráče Letenští dát odmítli.

Zájem Sparty o vyhlášeného kanonýra trvá i v zimě. "O Davida usilujeme delší dobu, hlásíme se k tomu, Děláme všechno, aby se objevil v našem dresu. Máme informace od hráče, že má zájem, o jeho přestup se snaží i naše vedení," říká trenér Vítězslav Lavička.


Miroslav Pelta tvrdil, že s ním v létě Sparta o přestupu Lafaty vůbec nejednala, proto ho před půl rokem do Prahy nemohl uvolnit. Teď ale k námluvám mezi kluby dojde. "Na začátku týdne proběhne schůzka majitelů, kteří byli doteď v zahraničí," upřesňuje Otava.

Kolik za Lafatu Sparta nabízí, Otava neprozradil. "To je spíš otázka na pana Peltu. Lafata je pro Jablonec nepostradatelný hráč. Cena odpovídá jeho pozici," doplňuje. Podle zákulisních informací Jablonec stále požaduje okolo dvaceti milionů korun.

Přípravu na Spartě začalo pět útočníků. Ke čtveřici Kadlec, Kweuke, Balaj, Skalák přibyl ještě Roman Bednář, kterého klub testuje po podzimním zranění a pauze od fotbalu.

Šance na Lafatův příchod do Sparty by logicky výrazně vzrostla, pokud by někdo z útočníků odešel. "Nějaké nabídky evidujeme na trojici Hušbauer, Kadlec, Kweuke. Ale nejsou takové, aby nás zaujali," uvádí Otava.


Samotný Lafata do Sparty chtěl už v létě. Když z přestupu sešlo, byl hodně zklamaný. v Jablonci se dokonce vzdal kapitánské pásky. "Do dneška mě to mrzí, protože jsem si mohl splnit dětský sen," říkal útočník na podzim v rozhovoru pro Sport Magazín.

Dočká se jednatřicetiletý reprezentant vysněného angažmá?

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud