15. března 2009 • 19:26

Ani žlutá, ani penalta. Švancara nechápal

Autor: Jiří Šidliák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
Speciální Sport Magazín před MS v hokeji: program, soupisky i rozhovor s Rulíkem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co nejvíce snížit čtyřbodový náskok Kladna na čtrnácté místo. To byl hlavní cíl Viktorie Žižkov před utkáním s Bohemians. Po něm jich ale nakonec ztrácí už šest. Sama gól dát nedokázala, naopak Středočeši překvapivě vyhráli v Olomouci.



Bezbrankové remízy litoval zejména tahoun týmu Petr Švancara. Sám měl dvě tutové příležitosti, navíc se po zákroku na něj mohla kopat penalta. Píšťalka sudího Hájka však zůstala němá.

„Vím o tom svoje, takže jsem hned po zápase šel za ním a ptal se, jestli tam ke kontaktu došlo. On říkal, že ano,“ vracel se k důležitému momentu útočník Viktorie.

„Ptal jsem se ho tedy, proč mi nedal žlutou kartu, nebo nefoukal penaltu. Ale někdy jsou prý situace, kdy ke kontaktu dojde, ale faul se nepíská. To mě překvapilo, já jsem přesvědčen, že penalta byla,“ viděl situaci jasně.

Byl to podle něj rozhodující moment celého utkání. „To nechci tvrdit. Já jsem měl zápas rozhodnout už dávno předtím,“ připomněl dvě své vyložené šance.

Na oraništi gól nepadl. Zvítězil terén >>

Nejdříve šla jeho střela ze začátku druhého poločasu do tyče, po chvíli nezvládl zakončit ani samostatný průnik na Belaně.

„Měl jsem na tom terénu strach, aby mi to neskočilo, takže jsem mířil po zemi mezi nohy. Teď už vím, že jsem měl raději dělat kličku,“ kál se Švancara.

Viktoria tak po zisku jednoho bodu zůstává stále předposlední a kvůli překvapivému vítězství Kladna v Olomouci je ještě více namočena v sestupu.

„Já jsem tu od toho, abych dával góly a rozhodoval zápasy. To jsem nesplnil a týmu se za to omluvil. Navíc Kladno vyhrálo, takže mě to mrzí strašně moc,“ litoval žižkovský showman.

Šestibodová ztráta Viktoriánům pořádně zkomplikovala situace, stále ale mají o co bojovat. Do konce ligy stále zbývá deset kol.

„Dá se říct, že jsme dnes přišli o dva body. Vytvořili jsme si dostatek šancí, ale neproměnili je. Vítězství Kladna je pro nás samozřejmě komplikace, ale neznamená to, že liga už pro nás končí,“ burcoval kouč Zdeněk Ščasný.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud