20. července 2009 • 13:59

Liberec udržel Keriče a chce do Evropy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Složitý začátek nadcházející sezony před sebou mají fotbalisté Liberce. Vedle vstupu do nového prvoligového ročníku čeká Slovan na přelomu července a srpna třetí předkolo Evropské ligy, jehož výsledek může výrazně ovlivnit další průběh sezony.



Severočeši se na náročné období vyzbrojili několika posilami především ze zemí bývalé Jugoslávie, navíc se jim povedlo udržet kanonýra Andreje Keriče a zatím také nejlepšího střelce uplynulého druholigového ročníku Martina Jirouše, který byl už jednou nohou v pražské Spartě.

Liberec prožil tradiční letní přípravu. "Podobala se těm předchozím přípravám. Ve finále v generálce to byl z hlediska výkonu jen náznak toho, co je potřeba doladit v rozladěném stroji. V minulosti se nám to dařilo, tak věřím, že se to povede i tentokrát," řekl na dnešní tiskové konferenci kouč Ladislav Škorpil.

Severočechy čeká opravdu ostrý start sezony. Na zbrusu novém trávníku v sobotu přivítají Kladno a v dalším týdnu už sehrají úvodní zápas Evropské ligy. "Vstup do mistrovské sezony bude důležitý a nebude postrádat náročnost. Hned po Kladnu nás čeká zápas o prezentování v Evropě. Naše celoroční úsilí se může za týden zhatit," upozornil Škorpil.

O konkrétních cílech Liberečtí, kteří skončili v minulé sezoně na třetí příčce, příliš nechtěli mluvit. "Obhajoba je vždy těžší, z tohoto pohledu bereme loňské umístění jako závazek. Je to stále složitější, konkurence hodně posiluje a těch míst, která zajišťují pohárovou Evropu, je stále méně," podotkl ředitel klubu Libor Kleibl.

"Cíle nemohou být jiné, než říkám obvykle - získat 90 bodů. Rekord je, že mi to hráči zhatili ve čtvrtém kole, po třech zápasech měli devět bodů. Kdyby se to podařilo překonat, tak je to dobře," pobavil novináře svými obvyklými vtípky Škorpil.

Radost mu udělalo setrvání nejlepšího střelce uplynulé sezony Keriče, jehož vábil Salcburk. "Vážím si toho, jak se navzájem k sobě chováme. Je to nejen skromný a pracovitý hráč, ale i inteligentní. Já bych s ním byl ochotný pracovat navěky," pravil kouč s úsměvem.

Na severu Čech zatím zůstává i kanonýr Jirouš, jenž se vrátil z hostování v druholigovém Sokolově a měl namířeno do Sparty. Podle Kleibla ale není úplně vyloučeno, že nakonec Liberec opustí. "Momentálně je však hráčem Slovanu," uvedl.

Liberec jinak posílili hlavně hráči ze zemí bývalé Jugoslávie, na soupisce jich je spolu s Keričem a Vulinem hned šest. Ze Slavie přišel na hostování Lukáš Vácha, z Vítkovic útočník Jaroslav Diviš. Klub naopak opustili Tomas Radzinevičius, Pavel Košťál, Radek Hochmeister a Ondřej Smetana, angažmá si hledá Jakub Dohnálek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud