2. srpna 2009 • 21:07

V Kladně se kvůli bouřce málem nedohrálo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápasu druhého kola první fotbalové ligy mezi Kladnem a Příbramí hrozilo předčasné ukončení. Důvodem byla silná průtrž mračen, kvůli níž hlavní rozhodčí Jan Jílek za stavu 1:0 pro hosty o půl hodiny prodloužil plánovanou poločasovou přestávku.



Nakonec však nechal duel, v němž Příbramští zvítězili 2:0, pokračovat.

Bouře s nárazovým větrem se přihnala na Kladno v momentě, kdy hostující kapitán Daniel Huňa poslal svůj tým ve 44. minutě do vedení. Silné provazce vody, které vyhnaly hráče s poločasovým hvizdem do kabin, nepřestaly ani po patnáctiminutové pauze a vytvořily na hrací ploše mnoho kaluží.

Sudí Jílek nejprve nechal hráče asi o deset minut déle v kabinách a pak oznámil, že do patnácti minut určí, zda se zápas dohraje, či bude odložen. V době, kdy se měl už 25 minut hrát druhý poločas, průtrž zeslábla a hlavní rozhodčí nakonec poměrně překvapivě uznal terén za způsobilý.

Kladenské to nepřekvapilo. "Myslím, že to už by musel být hodně velký extrém, aby se to nedohrálo. Navíc to vyšlo akorát na 45. minutu, kdy to sudí odpískal. Věděl jsem na sto procent, že se bude hrát, i když tak velkou pauzu jsem zažil poprvé," řekl novinářům kladenský záložník Ondřej Szabo.

Domácí kouč Martin Hřídel si přál, aby se pokračovalo. "Přišlo mi to jako normální terén, jen trochu pršelo. Nechtěl jsem, aby se to odkládalo, ani mě to nenapadlo. Naopak jsem věřil, že jsme schopni to minimálně zremizovat," uvedl Hřídel.

Hostující kapitán Huňa přiznal, že obavy z předčasného ukončení duelu trochu měl. "Tak bál jsem se, protože jsme to měli dobře rozehrané. My jsme chtěli za každou cenu hrát, vedli jsme a já cítil, že máme nakročeno k třem bodům," podotkl Huňa.

Sudí s ním jako s kapitánem nezvyklou situaci nekonzultoval. "Rozhodčí to probíral podle mého akorát s vedoucími mužstva. My hráči jsme se rozcvičovali s kondičním trenérem Rybou, abychom neztuhli," přiblížil.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud