24. března 2010 • 19:49

Plzeň dál myslí vysoko, nakonec porazila Příbram

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně se v první lize dočkali třetí výhry za sebou a dál se drží na konci elitní pětky soutěže. Západočeši v utkání 21. kola porazili Příbram 3:1, když vítězství strhli na svoji stranu až ve druhém poločase, protože v prvním se neprosadili.



Plzni výhru zajistili svými brankami Kolář, Bakoš a Horváth, prohru Příbrami zmírnil v nastaveném čase střídající Wágner. Příbram neukončila jarní zmar, kdy ve čtyřech zápasech získala jediný bod.

Plzeň dnes kromě snahy po udržení kontaktu s čelem tabulky hnala vpřed i touha po odplatě, protože na podzim na příbramské půdě odešla Viktora těsně poražena.

Diváci ve Štruncových sadech se těšili na hladkou třetí výhru v řadě, ovšem Příbram se čtyřmi plzeňskými "hosty" v sestavě dokázala dlouho vzdorovat díky aktivní hře a dobře pracující obraně.

Hosté tak soupeře šikovně dostali z tempa a co propustila defenziva, pochytal brankář Krbeček, kterého právě Plzeň do soupeřova tábora zapůjčila.

Krbeček si poradil s pokusy Bakoše, který v sobotu nasměroval Viktorii k výhře nad Kladnem, Horváth neuspěl s trestným kopem a Bakoš se neprosadil ani šikovnou tečí.

Největší šanci na vedoucí gól však paradoxně měla Příbram: kdyby v 16. minutě další z kmenových hráčů Viktorie Šmejkal proměnil jasnou šanci po pasu Pilíka, mohl své bývalé spoluhráče hodně znervóznit.

Stejně jako v sobotu s Kladnem vyšel Plzni nástup do druhé půle. S rozdílem, že Západočeši po návratu z kabin obranu soupeře pokořili ještě dřív, už po čtyřech minutách. Kolář měl po individuální akci i dost štěstí, když jeho tečovaná střela přeletěla bezmocného Krbečka.

Plzeňskému sebevědomí gól viditelně pomohl, uvolnění hráči rázem začali příbramské hráče přečíslovat a nebýt Krbečka, vedli za dvacet minut už o čtyři góly.

Petrželovu střelu, Kolářův sólový únik od poloviny hřiště i Radovu hlavičku však příbramský brankář výtečnými zákroky zneškodnil. V 67. minutě už byl ale bezmocný, když jej po standardní situaci Horvátha překonal slovenský střelec Bakoš, který se radoval z třetího jarního a už šestého gólu v letošní sezoně.

Odevzdaní hosté po druhém inkasovaném gólu ztratili poslední zbytky chuti do hry a domácí neohroženě kráčeli za třetím vítězstvím v řadě. Přesvědčivý triumf korunoval osm minut před koncem protřelý matador Horváth: z dobrých čtyřiceti metrů napřáhl z trestného kopu a asi sám nečekal, že efektně přehodí vyběhnutého Krbečka.

Domácí závěr dohráli lehkovážně a v první minutě nastaveného času je potrestal po rohovém kopu střídající Wágner. Na plzeňské radosti to nic nezměnilo, Viktoria se dočkala výhry nad Středočechy po více než tříletém čekání.

FC Viktoria Plzeň - 1. FK Příbram 3:1 (0:0)
Branky:
49. Kolář, 67. Bakoš, 82. Horváth - 90+1. Wágner. Rozhodčí: Příhoda - Moudrý, Štěrba. ŽK: Rezek, Petržela, Navrátil - Krbeček, Klesa. Diváci: 3882.
Plzeň: Daněk - Rajtoral, Navrátil, Bystroň, Lecjaks - Horváth (90. T. Krbeček), Rada - Petržela, Kolář (77. Jiráček), Rezek - Bakoš (86. Vaněček). Trenér: Vrba.
Příbram: L. Krbeček - Plašil, Nohýnek, J. Štochl, Šmejkal - Fantiš (75. Klesa), Hušbauer, Borek, Pilík - Rodriguez (67. Wágner), Jirouš. Trenér: Marko.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud