18. června 2011 • 14:33

Turci mají zájem o slávistu Černého, odejde?

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový záložník Milan Černý by mohl po skončení probíhajícího evropského šampionátu do 21 let odejít z pražské Slavie do Turecka. Zájem o něj projevil patnáctý klub uplynulé sezony tamní ligy Sivasspor. Podle hráčova agenta Pavla Zíky ze společnosti Sport Invest předložila turecká strana zajímavé podmínky, ale Černý se bude nabídkou zabývat až po skončení mistrovství.



"Zájem o Milana je konkrétní a veliký. Sivasspor nabízí zajímavé podmínky, ale zatím rozhodně nic hotové a uzavřené není. Stejně jako u ostatních hráčů z jednadvacítky jsme nechtěli řešit případné nabídky během šampionátu, necháváme to až po skončení mistrovství," řekl ČTK Zíka.

Pokud by Černý do Sivassporu opravdu odešel, stal by se spoluhráčem dvou Čechů stopera Jakuba Navrátila a defenzivního záložníka Tomáše Rady, kteří do tureckého klubu přestoupili před půl rokem z Plzně. Sivasspor patří k slabším tureckým celkům, v uplynulé sezoně skončil na prvním nesestupovém místě.



Černý měl do zahraničí namířeno už v zimě, kdy o něj usiloval Rostov na Donu. Z přestupu do Ruska ale na poslední chvíli sešlo, protože třiadvacetiletého ofenzivního záložníka trápilo zranění kolena.

Částka za neuskutečněný transfer poté Slavii na jaře v době existenčních ekonomických problémů výrazně chyběla. Vršovické vedení avizovalo, že v případě dobré nabídky se nebude bránit prodeji Černého v letní pauze.

Třiadvacetiletý středopolař zatím odehrál na šampionátu jednadvacítek pouze 13 minut v závěru druhého duelu skupiny proti Španělsku. V zahajovacím utkání proti Ukrajině zůstal na lavičce.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud