24. srpna 2013 • 18:21

Černý chytil půl milionu, Slavia vyhrála v lize nad Znojmem 1:0

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie vyhráli v sobotním utkání 6. kola Gambrinus ligy v Brně nad nováčkem ze Znojma 1:0 díky trefě Štěpán Koreše. Znojmo tak zůstává v nejvyšší soutěži bez vítězství.



Na hráčích Slavie byla patrná snaha odčinit debakl a svého soupeře převyšovali větší herní aktivitou i územní převahou. Znojmo sice po změně stran výrazně zlepšilo, po střeleckém koncertu v minulém kole v Jablonci ale vyšlo gólově naprázdno.

Nováček zůstal i po šestém kole bez vítězství na posledním místě tabulky a zatím ve třech zápasech v brněnském azylu nedal branku.

Trenér Slavie Petrouš oproti nevydařenému duelu s Teplicemi pozměnil hlavně složení obranné čtveřice, kde se nově objevili uzdravený Dobrotka a Čonka. Hned v úvodní minutě se po hrubce zadáků Slavie ocitl zcela sám před brankářem Černým znojemský Reljič, který už měl málo prostoru k přesnějšímu zakončení.

To ale byla na celý úvodní poločas jediná hrozba nováčka. Po tomto varování převzala Slavia pevně do svých rukou režii zápasu. Tempo diktovala středová řada, v níž vynikali přehledem Petrák a rychlými útoky po pravé straně Štěpán.

Už ve 2. minutě Petrák zamířil dělovku přímo do náruče brankáře Hrubého. Dalších dvacet minut sice měla Slavia územní převahu, nedokázala si ale poradit s pozornou obranou protivníka. Střeleckým pokusům ze střední vzdálenosti chyběla přesnost.

Až ve 25. minutě prošel středem hřiště Petrák, poslal do útoku Koreše, který přesnou střelou k tyči otevřel skóre utkání. Znojmo se sice po inkasovaném gólu pokusilo otevřít hru, snaha se ale projevila v herním chaosu a častých chybách. Slavia se po nich dostávala častěji k zakončení, ve 34. minutě po Škodově centru zahodil příležitost zvýšit náskok Zmrhal.

Trenér Znojma Kalvoda nebyl s výkonem v prvním poločase vůbec spokojen a po bouřce v šatně se hra jeho svěřenců zlepšila. Ligový nováček zvýšil bojovnost i důraz v osobních soubojích a vypracoval si i možnosti k vyrovnání.

Nejblíže ke srovnání skóre měl po signálu z trestného kopu Hnaníček, jenž sám před brankářem Černým mířil hlavou vedle. V závěru ještě kouč Kalvoda posílil ofenzívu zařazením dalšího útočníka Vašíčka. Deset minut před koncem si neporadil s brankářem Černým ani Nepožitek.

V závěru navíc Znojmo dohrávalo o deseti poté, co se Reljič ohnal po soupeři a dostal červenou kartu za oplácení.

1. SC Znojmo - Slavia Praha 0:1 (0:1)
Branka: 25. Koreš. Rozhodčí: Proske - Pelikán, Kotík. ŽK: Hnaníček, Jonov, Heinz - Gecov. ČK: 89. Reljič (Znojmo). Diváci: 1485.

Sestavy:
Znojmo: Hrubý - Hříbek (70. Vašíček), Jonov, Hnaníček, Mudra - Buchta (63. Lacko) - Helísek, Nepožitek, Reljič, Cihlář (56. Okleštěk) - Heinz. Trenér: Kalvoda.
Slavia: Černý - Dostál, Bortel, Dobrotka, Čonka - Gecov - Štěpán, Petrák (83. Šimeček), Zmrhal, Koreš (72. Hurka) - Škoda (64. Škutka). Trenér: Petrouš.

Z V R P Skóre B

Zápas Znojmo - Slavia jsme sledovali ONLINE ZDE.

Slávista Štěpán Koreš střílí gól do sítě Znojma v utkání Gambrinus ligy
Slávista Štěpán Koreš střílí gól do sítě Znojma v utkání Gambrinus ligy

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud