Stanislav Hrabě
20. srpna 2013 • 16:00

Kubík: Věděli jsme, že na to Slavia nemá. Teď chtěl rozbít televizi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

První reakce slávistických legend na blamáž červenobílých proti Teplicím (0:7) ani nelze publikovat. Ale jinak než vulgárním výrazem nedokázali Dušan Herda, mistr Evropy 1976, a Luboš Kubík, vicemistr Evropy 1996, rozladění z historické prohry vyjádřit. Vztek, naštvání, ale i lítost a pocit studu z nich jen vyvěraly.



Dušan Herda v Edenu byl, zápas ovšem nedokoukal. „Po pátém gólu jsem zhnusen odešel a výsledek se dozvěděl až doma,“ přiznal. „Bylo mi hrozně, ani se mi nechce mluvit,“ netajil rozladění.

Luboš Kubík se díval v televizi. „Málem jsem ji rozbil,“ odhalil, jaký se v něm nashromáždil vztek. „Ale obrazovka za nic nemůže,“ nevybil si ho na nevinném přístroji.

Ještě loni byl členem vedením klubu, kdy měl na starosti v roli skauta sportovní rozvoj. „To, že tohle mužstvo na vyšší příčky nemá, jsme věděli!“ doložil, že na posílení kádru se pracovalo.

Společně s ředitelem Zbyňkem Kusým byl však po skončení uplynulého ročníku Gambrinus ligy odvolán.

„Chtěli jsme sehnat dva až tři zkušené hráče do pole, aby se mladíci o ně opřeli. I když jsou talentovaní, tak ligu neutáhnou,“ prohlásil. „Tohle mládí je málo, potřebujete zkušenost,“ přitakal Herda.

Už nějakou dobu také upozorňuje, že by se Slavia při získávání posil neměla poohlížet jen po české zemi a po Slovensku. „Obě soutěže jsou přebrané, kvalitu nedostanete,“ vypozoroval.

„A to jsem původem z Topolčan,“ nenalezl v posilování milovaného klubu krajany smysl. „Teplice mají v sestavě tři černochy, kteří jezdí a dělají si na hřišti, co chtějí. My nic!“ dodal.

Slavia v dohrávce 5. kola Gambrinus liga zaznamenala s Teplicemi nejtěžší porážku historie
Slavia v dohrávce 5. kola Gambrinus liga zaznamenala s Teplicemi nejtěžší porážku historie

Ve Slavii se nemyslí dopředu, říká Kubík

„Chybí jakákoli koncepce,“ odhalil hlavní nedostatek Kubík. „Musí se myslet daleko dopředu, ne něco řešit, až to nastane. Po dlouhodobé práci jsem pořád volal, ale nebyl vyslyšen,“ vrátil se do jara, kdy měl za rozvoj odpovědnost. „Mužstvo nemá osobnosti, jedinou je Karol Kisel,“ našel jednoho hráče, který snese kritiku.

Kiselovo vyloučení proti Teplicím považuje za zkrat, ale dovede se vžít do jeho pocitů. „Už byl ze všeho tak frustrovaný, že to nezvládl,“ omluvil ho zčásti.

Jejich fanouškovská srdce nyní prožívají těžké časy a procházejí těžkou zkouškou. „Co já jen dostal esemesek,“ vzdychl Herda.

„Teď jdu do lékárny, co si tam od sparťanů vyslechnu! Já snad z toho onemocním!“ bědoval držitel zlaté medaile z evropského šampionátu 1976, kde měla Slavia ve výběru tři hráče, společně s Duklou nejvíce z českých klubů.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud