Richard Šíma
22. října 2013 • 17:15

Baník odchod z Bazalů asi odloží, rekonstrukce Vítkovic se táhne

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostravský Baník se s velkou pravděpodobností do Vítkovic zatím stěhovat nebude. Oproti předpokladům nejspíše zůstane na Bazalech i v následující sezoně 2014/15.



Rekonstrukce městského stadionu ve Vítkovicích totiž nabrala zpoždění, které ještě bude narůstat. A do léta příštího roku, jak zněly původní prognózy, hotova nebude.

Ostravský klub se měl s Bazaly, které už ovšem patří městu, dočasně nebo definitivně rozloučit po skončení stávající sezony. V té době už měla být hotova také druhá etapa přestavby vítkovického stadionu.

Hotova je zatím jen ta první, což v praxi znamenalo vybudování zcela nové tribuny. Stadion má nyní dvě zastřešené tribuny u podélných stran hřiště.

Obloukové ochozy za oběma brankami měly vyrůst právě průběhu této sezony a vše mělo být hotovo do léta příštího roku. Jenže ve Vítkovicích se nepracuje.

„Stále nebylo dokončeno výběrové řízení, nemáme tedy zhotovitele celé stavby plánované do druhé etapy rekonstrukce,“ vysvětlil Kamil Vrubl, předseda představenstva městské společnosti Vítkovice aréna.

„Všech osm účastníků řízení jsme museli vyloučit, ani jedna nabídka nesplňovala technické požadavky,“ řekl Vrubl.

Rozhodnutí o vyloučení z výběrového řízení navíc dosud nenabylo právní moci, protože někteří jeho účastníci se proti němu odvolali. Takže není jasné, kdy toto řízení skončí a kdy bude zhotovitel vybrán. „Ta doba se odhadnout nedá,“ řekl Vrubl.

Není tedy jisté, kdy se s výstavbou krytých obloukových ochozů na vítkovickém stadionu začne, vysoce pravděpodobné však je, že práce výrazně zasáhnou do příští sezony. V ní už měl být na zmodernizovaném stadionu nastěhovaný Baník.

„O nastalém zpoždění víme. Neumím si v této chvíli představit naše fungování na rozestavěném stadionu s aktuální kapacitou okolo osmi tisíc diváků. Proto už nyní jednáme s městem o možnosti setrvat i v příští sezoně na Bazalech,“ řekl Petr Šafarčík, předseda představenstva ostravského klubu.

„Víme také, že Bazaly nebudou v příští sezoně vyhovovat kritériím projektu Stadiony 2012, ale nejedná se o překážky, které by byly nepřekonatelné. Také to, konkrétně tedy určitá nejnutnější oprava Bazalů, je nyní předmětem našeho jednání se zástupci města, jež má areál na Bazalech v majetku,“ dodal Šafarčík.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud