Richard Šíma
21. května 2013 • 04:57

Změnil názor a zachránil Baník. Rozhodlo srdce, říká zastupitel

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
VŠECHNA VIDEA ZDE

Veletoč, kdy se z role kata fotbalového Baníku stal jeho zachráncem, předvedl ostravský zastupitel Vojtěch Mynář. Když se hlasovalo o tom, zda město pomůže Baníku a koupí stadion Bazaly, zdržel se hlasování. To posílalo klub do kolen. Pak si Mynář vše rozmyslel. Při novém hlasování zvedl ruku pro návrh a Baník si mohl oddechnout.



„Bylo mi líto, jak Baník dopadl. O jeden hlas ztratil šanci na přežití. Já jsem fanouškem Baníku odmalička. Když to hlasování skončilo o jeden hlas v neprospěch Baníku, rozhodl jsem se, že svůj postoj změním. Protože jsem si uvědomil, že můj hlas to může zvrátit,“ vysvětloval šokující obrat zastupitel, kterému je 69 let.

V prvním hlasování se však zdržel hlasování, změnou názoru tak leckoho zaskočil. Včetně útočníka Milana Baroše, který po prvním verdiktu radnici opustil a myslel si, že je s Baníkem zle.

„Do poslední chvíle jsem váhal, protože jsem věřil, že se najde nějaké lepší řešení, které v zastupitelstvu širší podporu přece jen najde,“ tvrdí Mynář.

„Jestli vás zajímá, zda mě někdo tlačil nebo jinak nutil, abych své rozhodnutí změnil, tak se pletete. Rozhodl jsem se skutečně zcela sám. Srdcem,“ přesvědčuje zastupitel. Je mu prý jasné, že si u části občanů zavařil.

„Vím, že někteří občané mi za to rozhodnutí budou spílat, protože Ostrava by podle nich měla vynaložit peníze na jiné věci. Ale značná část ostravských občanů by si jistě nepřála, abychom Baník nechali pohřbít,“ dodal.

Rozhovor se zastupitelem Ostravy Mynářem čtěte v úterním Sportu.

Hlasování o tom, zda město Ostrava pomůže fotbalovému Baníku Ostrava si nenechal ujít ani útočník Milan Baroš. Po prvním hlasování byl hodně zklamaný a z radnice ihned zmizel
Hlasování o tom, zda město Ostrava pomůže fotbalovému Baníku Ostrava si nenechal ujít ani útočník Milan Baroš. Po prvním hlasování byl hodně zklamaný a z radnice ihned zmizel

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud