Michal Koštuřík
2. dubna 2014 • 13:10

Pelta lobbuje za Znojmo. Klub už má přislíbenou dotaci na stadion

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záchrana pro Znojmo se blíží. Ministerstvo školství je připraveno poskytnout fotbalu ve městě dotaci ve výši 90 milionů korun na rekonstrukci stadionu, na kterém nováček Gambrinus ligy v této sezoně nesmí hrát. A pokud ho neopraví do konce června, sestoupí administrativní cestou bez ohledu na výsledky. „Pokud dodáme svou žádost se všemi náležitostmi, měla by být dotace schválena,“ potvrdil pro iSport.cz šéf klubu Ota Kohoutek.



Stejné informace má také předseda FAČR Miroslav Pelta, který se o přestavbu znojemského stánku intenzivně zajímá a nechyběl ani při rozhodujících jednáních na ministerstvu.

„Já myslím, že budou mít splněno,“ uvedl Pelta pro aktuálně.cz. „Vyhřívání, kotelna, světla... Je tu reálný předpoklad, že do zahájení příští sezony bude všechno, jak má být. Město Znojmo se obrátilo se žádostí na ministerstvo školství, je tam velká aktivita zúčastněných, vidím tam ohromnou snahu,“ dodal první muž českého fotbalu.

Až bude finanční injekce přiklepnuta, klub se okamžitě pustí do budování, aby do konce června splnil požadavky FAČR. V příští sezoně už by v případě záchrany mezi elitou v žádném azylu nastupovat nesměl.

„Jsem optimista,“ říká Kohoutek. „Opravdu došlo k posunu, ale dokud to není černé na bílém, tak nechceme nic zakřiknout,“ uvedla také tisková mluvčí znojemské radnice Zuzana Pastrňáková.

Peltův interes ale celé věci zásadně pomohl. „On byl jedním z těch, kteří si přáli, abychom jako vítěz druhé ligy postoupili. Preferoval sportovní stránku věci,“ vysvětlil Kohoutek, proč se Pelta o znojemský osud tak aktivně zajímá.

Nerad by nasbíral minusové body, kdyby se podepsal pod přeřazení klubu o patro níž. Proto v zákulisí řídí záchranné práce. Znojmo, které má do konce sezony uzavřenou smlouvu o pronájmu stadionu se Zbrojovkou Brno, z toho může jen těžit.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud