12. května 2012 • 07:31

Psotka, Šilhavý, Lavička... Kdo půjde k Hřebíkovi do Sparty?

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

UVNITŘ ANKETA | Martinovi Haškovi řekla Sparta sbohem, Jaroslava Hřebíka přesunula na pozici sportovního ředitele. Letenský klub, který v předposledním kole přišel o možnost získat ligový titul, nyní hledá nového trenéra. Kdo do funkce přijde, Sparta oznámí během léta. Existuje několik možných adeptů, kteří by na horkou židli mohli usednout. Jaké kandidáty vybral deník Sport?



Na jménu nového kouče se bude podílet i dosavadní generální sportovní manažer Jaroslav Hřebík. Z pozice sportovního ředitele bude zodpovídat za sportovní úsek klubu. Nový trenér tedy těžko může být někdo, kdo by s Hřebíkem nevycházel.

Jaká jména připadají v úvahu? Po skončení angažmá v Austrálii je volný Vítězslav Lavička, jenž na Letné působil před nástupem Jozefa Chovance. Nedávno odmítl nabídku od rivala ze Slavie, má za sebou dobré výsledky.

Angažmá nemá ani Dušan Uhrin mladší, který sbíral úspěchy v Rumunsku. U něj vyvstává otázka, jak by si sedl s Hřebíkem.

Na Spartě by si určitě dokázali představit někoho z dvojice Pavel Vrba, Jaroslav Šilhavý. Oba jsou však v Plzni, respektive Liberci pod smlouvou a v sobotu povedou své týmy v boji o titul.

V úvahu připadá i Zdeněk Psotka, někdejší kouč Olomouce, jenž se od nové sezony upsal slovenské Senici. Padají i jména Pavla Hoftycha (dříve Bohemians 1905, v současnosti Trnava) či Adriana Guly z Trenčína. Nabízíme výčet kandidátů, který dal dohromady deník Sport.

Kdo by mohl přijít do Sparty místo Martina Haška?
ZDENĚK PSOTKA 38 let, bez angažmá, od příští sezony FK Senica
O jeho angažmá na Spartě uvažovali už v zimě, teď by je komplikoval fakt, že podepsal smlouvu v Senici.

VÍTĚZSLAV LAVIČKA 48 let, bez angažmá
S Jaroslavem Hřebíkem už spolupracoval, proti jeho angažmá hraje fakt, že se v roce 2008 nerozešel v dobrém s Danielem Křetínským.

JAROSLAV ŠILHAVÝ 50 let, Slovan Liberec
Rovněž současný liberecký kouč už se sparťanským sportovním ředitelem pracoval, sedli by si lidsky i odborně.

PAVEL HOFTYCH 44 let, Spartak Trnava
Dělal zázraky s Bohemians, bojuje o titul s Trnavou. Hodil by se lidsky i jako protiváha vědeckého přístupu současného realizačního týmu Sparty.

ADRIAN GUĽA 36 let AS Trenčín
Mladý kouč prošel jako hráč Opavou, Jabloncem nebo Žižkovem, nyní hraje s nováčkem z Trenčína střed tabulky ve slovenské lize. Sparta ho sleduje.

NĚKDO JINÝ
Většina jmenovaných kandidátů je pod smlouvou a jejich uvolnění by nebylo jednoduché. V širším okruhu jsou jistě i další volní trenéři.

 

 

Jarošík těžko skrýval slzy
Jarošík těžko skrýval slzy

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud