12. července 2014 • 23:05

Robben doplachtil až do vápna! Místo penalty měla být červená

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Chyby rozhodčích jsou součástí letošního fotbalového šampionátu a zápas o třetí místo nebyl výjimkou. V samotném úvodu byl mylně posouzen zákrok Brazilce Thiaga Silvy na unikajícího Arjena Robbena. Faul ano, ale nikoliv penaltový. Před druhým gólem zase pomezní přehlédl ofsajdové postavení Nizozemců.



MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 7. • 22:00
Brazílie
Brazílie
0:3
ONLINE
12. července
22:00
Nizozemsko
Nizozemsko
Góly

Domácí:

Hosté: 3. van Persie, 16. Blind, 90+1. Wijnaldum

Sestavy

Domácí: César – Maicon, Luiz, Silva (C), Maxwell – Paulinho (57. Hernanes), Gustavo (46. Fernandinho) – Ramires (73. Hulk), Oscar, Willian – Jo.

Hosté: Cillessen (90+3. Vorm) – Kuijt, De Vrij, Vlaar, Martins Indi, Blind (71. Janmaat) – Wijnaldum, de Guzmán, Clasie (90. Veltman) – van Persie (C), Robben.

Náhradníci

Domácí: Jefferson, Victor, Alves, Marcelo, Dante, Henrique, Fernandinho, Hernanes, Hulk, Fred, Bernard

Hosté: Vorm, Krul, Janmaat, Verhaegh, Veltman, Kongolo, Lens, Huntelaar, Depay

Karty

Domácí: Silva, Fernandinho, Oscar

Hosté: Robben, de Guzmán

Rozhodčí

Haïmoudi (Alžírsko) – Achik (Maroko), Etchiali (Alžírsko)

Stadion

Estádio Nacional de Brasília

Ve druhé minutě šlo o rychlou akci a pro rozhodčího nesmírně těžkou na posouzení. Robin van Persie posunul balon do běhu rozběhnutému Arjenu Robbenovi.

Ten si špičkou kopačky lehce píchl míč před sebe a od momentu, kdy ucítil ruku Thiaga Silvy na svém ramenu, si šel pro pokutový kop.

VIDEO | Podívejte se na penaltový zákrok na Robbena

Faul? Jednoznačný. Penalta? Nikoliv. Brazilský stoper fauloval nizozemského rychlíka ještě před šestnáctkou, což dokazuje zpomalený videozáznam. Nizozemci měli tedy zahrávat pouze přímý kop.

Zato měl hlavní arbitr vyloučit Thiaga Silvu. Robbena nedovoleně zastavil, když se řítil sám na branku. A pravidla hovoří jasně: červená karta. Místo toho však viděl jen žlutou...

Alžírský rozhodčí byl ale k Brazilcům poněkud milostivý a patrně odmítl "zabít" zápas o třetí místo hned v jeho úvodu.

O to se nicméně postarali o chvíli později jeho kolega na čáře a chybující David Luiz. Při útočné akci Nizozemců před druhou brankou vběhl De Guzman do ofsajdového postavení, což pomezní sudí přehlédl. Následoval centr, který vlasatý Brazilec odhlavičkoval přímo na kopačku zakončujícího Blinda.

VIDEO | Podívejte se na chybu Luize a gól Blinda

Ve druhém poločase sudí špatně posoudil souboj Blinda s Oscarem uvnitř pokutového území. Nizozemský univerzál jasně přišlápl kopačku soupeře. Jenže místo penalty pro Brazílii se alžírský rozhodčí rozhodl udělit Oscarovi žlutou kartu za simulování.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud