Jakub Konečný
2. září 2011 • 04:59

Drobná změna! Přednost dostane v brance spíše Laštůvka

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rébus, kdo v klíčovém kvalifikačním zápasu proti Skotsku nahradí zraněného Petra Čecha, je vyřešen. Dva kandidáti Jan Laštůvka a Jaroslav Drobný už mají jasno o tom, který z nich si v sobotu stoupne mezi tyče a kdo usedne na lavičku náhradníků. A ví to i deník Sport. Podle jeho informací dostane důvěru Laštůvka.



Top secret. Zdá se, že na tuto záležitost patří razítko jako ze špionážních filmů. Brankářský post české fotbalové reprezentace v bitvě na skotské půdě je delikátní věc, kolem které našlapují všichni zúčastnění po špičkách. Dobře vědí, že v sobotu může být rozhodujícím faktorem (ne)úspěchu.

Od chvíle, kdy ze hry vypadl zraněný Petr Čech, je jasné, že se rozhodne mezi Jaroslavem Drobným a Janem Laštůvkou. Oba přitom mají mizivé reprezentační zkušenosti a na sraz dorazili s diskutabilní formou.

„Budu to hodně konzultovat s trenérem brankářů Honzou Stejskalem,“ přiznal proto kouč národního týmu Michal Bílek.

A ačkoli už dospěl k verdiktu, s jeho veřejnou prezentací nepospíchá. Při včerejším odletu do Glasgowa odmítl na ruzyňském letišti cokoli říct s tím, že bude mluvit až na páteční předzápasové tiskové konferenci.

Proto ani kapitán Tomáš Rosický podle svých slov zatím netuší, kdo z dua Laštůvka – Drobný dostane důvěru. „Zatím to nevíme,“ prohlásil. „Ale oba jsou to zkušení borci, což je nejdůležitější.“

Omertu s Bílkem držel i Laštůvka. „Kdo nastoupí v bráně, ještě nevím,“ zopakoval několikrát. O kousek dál stojící Jan Stejskal, Bílkův hlavní poradce v otázce brankářů, však mluvil zcela jinak.

„Gólmani vědí, který bude chytat,“ přiznal Stejskal s úsměvem. „A je na trenérovi Bílkovi, aby to oznámil.“

Volba padla podle informací Sportu na Laštůvku, kterého tak proti Skotsku čeká v reprezentačním „áčku“ křest ohněm. Dosud má totiž v kolonce startů za národní tým nulu.

Fotbaloví reprezentanti na srazu v PrazeFoto Michal Beránek SPORT
Pro gólmana ukrajinského Dněpropetrovsku zřejmě mluvil fakt, že s týmem prošel celou kvalifikaci jako Čechova dvojka. A na rozdíl od Drobného nečelí v klubu ostré kritice za poslední výkony.

„Nějak jsme se rozhodli, koukali jsme na všechny aspekty, které k tomu patří,“ dodal k tomu Stejskal, který zároveň odmítl, že by za dobu svého působení u národního týmu řešil podobnou situaci poprvé.

„Stejné to bylo před třemi lety i před domácím zápasem se Slovinskem, ve kterém nás podržel Zítka. Kluci tehdy taky neměli málem ani jeden start a poradili si. Honza a Jarda jsou zkušení brankáři, kteří mají něco odchytáno. Měli by to zvládnout,“ věří bývalý gólman Sparty a Slavie.

„V áčku sice nemám start, ale na to se nedívám, vůbec o tom nepřemýšlím. Kolena se mi určitě nerozklepou,“ ubezpečuje Laštůvka.

Fotbaloví reprezentanti na srazu v Praze
Fotbaloví reprezentanti na  srazu v Praze



Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud