12. června 2016 • 22:52

Německo - Ukrajina 2:0. Mistři světa se nadřeli, výhru pečetili až v závěru

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Německa v úvodním zápase EURO proti Ukrajině zvítězili 1:0. Jedinou branku utkání skupiny C vstřelil už v 19. minutě po standardní situaci obránce Shkodran Mustafi. A i když obě mužstva si vypracovala v průběhu utkání mnoho šancí, ujal se až brejk Německa v poslední minutě, když se prosadil střídající Schweinsteiger. Mistři světa si tak připsali důležitou první výhru.



Do úvodní šance se dostala Ukrajina, ale brankář Neuer si s nebezpečnou střelou Konopljanky do protipohybu poradil. Němci naopak ze své první vážnější akce udeřili. Kroos našel v 19. minutě přímým kopem Mustafiho, který si hlavičkou připsal první reprezentační gól.

V 27. minutě mohl vyrovnat Chačeridi, ale i tentokrát Neuer pohotově zasáhl. Chvíli nato šel na brankáře Pjatova osamocený Khedira, a když neuspěl, převzal soupeř aktivitu. V 37. minutě už dokonce slavili Ukrajinci gól, ale Boateng po Zozuljově střele vykopl míč z brankové čáry. Vzápětí si situaci zopakovali - tentokrát byl Zozulja v ofsajdu.

"Musíme na utkání zapomenout a začít myslet na to další," uvedl kouč Ukrajiny Michajlo Fomenko. "Fyzicky i mentálně budeme v pohodě. Hráči moc dobře věděli, jak to bude proti Německu těžké. Proto je mnohem důležitější, abychom vyhráli další zápas," dodal.

V druhé půli tempo výrazně opadlo a fanoušky zaujaly jen střely Draxlera s Müllerem a dalekonosný přímý kop Rakického. Do další výraznější šance se dostal až v závěru Schürrle, Pjatov ale stihl včas vyběhnout. Podobně dopadl v dalším sólu Özil, Němce to ale mrzet nemuselo, protože po brejku se v nastavení trefil střídající Schweinsteiger.

Stal se tak prvním německým náhradníkem od Olivera Bierhoffa ve finále Eura v roce 1996 proti českému týmu, který dokázal na mistrovství Evropy skórovat. "Ten sprint byl hrozně dlouhý, ještě teď nemůžu popadnout dech. Přece jen tyhle výpady nejsou mojí silnou stránkou," vtipkoval Schweinsteiger.

Německo, které startuje na rekordním dvanáctém Euru za sebou, si tak bez větších problémů pohlídalo vítězství a prodloužilo neporazitelnost s Ukrajinou na šest zápasů. Navíc udrželo teprve druhou nulu v posledních deseti zápasech.

"První poločas se mi vůbec nelíbil. Ztráceli jsme míče a nehráli jsme kompaktně," citovala agentura DPA německého trenéra Joachima Löwa. "Po přestávce jsme se zlepšili a Ukrajina už neměla žádnou šanci. Pořád ale máme na čem pracovat," přidal kouč, jehož tým v dalším duelu nastoupí ve čtvrtek proti Polsku a Ukrajina proti Severnímu Irsku.

Skupina C (hráno v Lille):

Německo - Ukrajina 2:0 (1:0)
Branky: 19. Mustafi, 90.+2 Schweinsteiger. Rozhodčí: Atkinson - Mullarkey, Child - Oliver, Pawson (všichni Angl.). ŽK: Konopljanka (Ukr.). Diváci: 43.035.

Sestavy:
Německo: Neuer - Höwedes, Boateng, Mustafi, Hector - Müller, Khedira, Özil, Kroos, Draxler (78. Schürrle) - Götze (90. Schweinsteiger). Trenér: Löw.

Ukrajina: Pjatov - Fedeckij, Chačeridi, Rakickij, Ševčuk - Jarmolenko, Sydorčuk, Kovalenko (74. Zinčenko), Stěpaněnko, Konopljanka - Zozulja (66. Selezňov). Trenér: Fomenko.

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Německo 3 2 1 0 3:0 7
2. Polsko 3 2 1 0 2:0 7
3. Sev. Irsko 3 1 0 2 2:2 3
4. Ukrajina 3 0 0 3 0:5 0

MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 6. • 21:00
Německo
Německo
2:0
ONLINE
12. června
21:00
Ukrajina
Ukrajina
Góly

Domácí: 19. Mustafi, 90+2. Schweinsteiger

Hosté:

Sestavy

Domácí: Neuer (C) – Höwedes, J. Boateng, Mustafi, Hector – S. Khedira, Kroos – T. Müller, Özil, Draxler (78. Schürrle) – Götze (90. Schweinsteiger).

Hosté: Pjatov – Fedeckij, Chačeridi, Rakyckyj, Ševčuk (C) – Sydorčuk, Stěpaněnko – Jarmolenko, Kovalenko (73. Zinčenko), Konopljanka – Zozulja (66. Selezňov).

Náhradníci

Domácí: Podolski, Gómez, Weigl, Schweinsteiger, Schürrle, Sané, Kimmich, Can, Tah, Hummels, ter Stegen, Leno

Hosté: Selezňov, Budkivskij, Zinčenko, Tymoščuk, Rybalka, Rotaň, Karavajev, Garmaš, Kučer, Butko, Ševčenko, Bojko

Karty

Hosté: Konopljanka

Rozhodčí

Atkinson – Mullarkey, Child (vš. ENG)

Stadion

Stade Pierre Mauroy, Lille Métropole

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud