17. června 2016 • 19:56

Česko – Chorvatsko 2:2. Ztracený zápas, pak Vrbův tým srovnal

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Naděje fotbalistů Česka na EURO stále žijí! Ačkoliv s Chorvatskem prohrávali 0:2 a po většinu zápasu byli jasně horším týmem, nakonec berou bod za remízu 2:2. O chorvatské góly se postaral Ivan Perišič a Ivan Rakitič, velkolepý obrat nastartoval čtvrt hodiny před koncem střídající Milan Škoda, v nastavení srovnal z penalty další střídající hráč Tomáš Necid. Utkání musel rozhodčí v závěru druhé půle přerušit kvůli výtržnostem chorvatských fanoušků. Duel jsme sledovali na iSport.cz ONLINE včetně živé videodiskuze s bývalým reprezentantem Martinem Frýdkem a trenérem Luďkem Klusáčkem.



Trenér Vrba udělal v základní sestavě dvě změny oproti pondělnímu zápasu se Španělskem (0:1). Na pravém kraji zálohy dostal šanci Skalák místo Gebre Selassieho, na hrotu útoku pak začal Lafata místo Necida .

Chorvaté nastoupili ve stejné sestavě jako při úvodním duelu s Tureckem (1:0). V zahajovací jedenáctce nechyběl ani kapitán Srna, který se po pohřbu otce ve svém rodišti vrátil zpět do Francie.

Český tým zpočátku navázal na bezzubý výkon z duelu se Španělskem a Chorvati měli jasně navrch. Převahu ale dlouho nedokázali proměnit ve vyložené šance a tak v první půlhodině zaujaly především nezvykle časté stížnosti na kvalitu nahuštění míčů.

Tlak Chorvaté využili v 38. minutě, kdy se Perišič prosadil po rychlém protiútoku. Krátce před přestávkou mohl český tým inkasovat podruhé, ale Vida po rohovém kopu těsně minul.

Čeští fotbalisté na mistrovství Evropy ve druhém utkání ve skupině remizovali s Chorvatskem 2:2
Čeští fotbalisté na mistrovství Evropy ve druhém utkání ve skupině remizovali s Chorvatskem 2:2

Po přestávce český celek otevřel hru a v 52. minutě se dostal i k první střele na branku, ale Krejčího pokus přes hlavu nemohl gólmana Subašiče zaskočit. Ze strany Vrbova výběru však šlo o ojedinělý záchvěv, jeho hra opět zabředla do nepřesností a po jedné z nich zvýšil na 2:0 Rakitič, který šel sám na Čecha.

Jenže v 76. minutě se střídajícímu Škodovi podařilo gólovou hlavičkou po centru Rosického zničehonic zápas zdramatizovat a role se obrátily. Chorvaty navíc rozhodilo zranění klíčového záložníka Modriče a v závěru také pětiminutové přerušení, které naházením světlic na hřiště zavinili jejich fanoušci.

Český tým ožil a ve třetí minutě nastavení dostal šanci vyrovnat Necid, který penaltu za Vidovu ruku s přehledem proměnil. Český tým je tak stále ve hře o postup, velký otazník ale visí nad zdravotním stavem Rosického, který se po sprintu chytil za stehenní sval a závěr zápasu dochodil v bolestech.

ČR - Chorvatsko 2:2 (0:1)

Branky: 76. Škoda, 90.+3 Necid z pen. - 38. Perišič, 59. Rakitič. Rozhodčí: Clattenburg - Beck, Collin - Taylor, Marriner (všichni Angl.). ŽK: Sivok - Badelj, Brozovič, Vida. Diváci: 40.000.

Česko: Čech - Kadeřábek, Sivok, Hubník, Limberský - Plašil (86. Necid), Darida - Skalák (67. Šural ), Rosický, Krejčí - Lafata (67. Škoda). Trenér: Vrba.

Chorvatsko: Subašič - Srna, Čorluka, Vida, Strinič (90.+8 Vrsaljko) - Modrič (62. Kovačič), Badelj - Brozovič, Rakitič (90.+7 Shildenfeld), Perišič - Mandžukič . Trenér: Čačič.

Postupový klíč na EURO: Co rozhoduje o pořadí ve skupině? Čtěte ZDE »

Frýdek a Klusáček o zápase Česka s Chorvaty: Zápas se lámal gólem na 2:1
Video se připravuje ...

Skupina D

Z V R P Skóre B
1. Chorvatsko 3 2 1 0 5:3 7
2. Španělsko 3 2 0 1 5:2 6
3. Turecko 3 1 0 2 2:4 3
4. Česko 3 0 1 2 2:5 1

Klusáček o Škodově gólu: Branka je darem z nebes
Video se připravuje ...

Po druhém poločase:

Martin Frýdek: "Už jsme se viděli, že pomalu jedeme domů. Pomohl gól na 2:1, nalil nám novou krev do žil a naštěstí to dopadlo."

Luděk Klusáček: "Hodně šťastné branky, i když ta první byla nádherná. Samotný stav 2:1 zanesl nervozitu do řad Chorvatů."

Frýdek o druhém gólu Chorvatů: Hubníkova přihrávka byla trochu riskantní
Video se připravuje ...

Po prvním poločase:

Martin Frýdek: "David Lafata to má těžký, dostává míče nahoru, do hlaviček. S Čorlukou nemá šanci. Balón potřebuje do nohy, aby ho podržel a sklepnul."

Luděk Klusáček: "Zatím tam nevidím z naší strany mimořádný výkon, trpíme dominancí Chorvatů."

Martin Frýdek: "Chorvati mají fantastický přechod do útoku, jsou zaslouženě ve vedení. Zdá se mi, že moc spoléháme na Tomáše Rosického. Čekal bych víc od Daridy, za výkony v bundeslize byl chválen, ale ve dvou zápasech na EURO zatím toho moc nepředvedl."

Klusáček a Frýdek hodnotí první gól Chorvatska: Zasloužené vedení soupeře!
Video se připravuje ...

Luděk Klusáček: "Chorvaté potvrdili to, že jsou výborní v napadání. Perišič předvedl parádní individuální výkon."

Martin Frýdek: "Podle výkonu zasloužený výsledek. Chorvati dobře drží balón, po 10 minutách nás začali přehrávat. Naši kazí každou druhou přihrávku. Teď to budeme muset otevřít a hrát s nimi nahoru dolů."

Před zápasem:

Martin Frýdek: "V sestavě zůstal Limberský asi z toho důvodu, že ho trenér Vrba zná. I když přes něj ve Španělsku pár útoků šlo, Pavel Vrba mu věří."

Luděk Klusáček: "Chorvati mají obrovské individuality. Jejich hráči hrají ve špičkových týmech, takové hráče my nemáme. Slabinou by mohla být jejich horkokrevnost, ale to v zápase s Tureckem nepotvrdili."

Martin Frýdek: "Jirka Skalák v naší sestavě je rychlostní typ, je dravý. Mohl by zaměstnávat levou stranu Chorvatů, která je velmi nebezpečná."

Lukáš Klusáček: "Myslím si, že zápas s Chorvaty pro nás bude těžší než ten se Španělskem, musíme bodovat a kvalita Chorvatů je obrovská."

Před zápasem s Čechy ovládli Saint-Étienne chorvatští fanoušci
Video se připravuje ...

Čeští fanoušci v Saint-Étienne: Laxní přístup, ale nakonec dobrý
Video se připravuje ...

Fanzóna v Saint-Étienne: Nejdřív česká deprese, pak euforie
Video se připravuje ...

Více o EURO 2016 čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud