2. září 2017 • 10:17

Šťastná výhra. Čechy v Německu chválí, trenérovi vyčítají experimenty

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německý tisk po pátečním utkání kvalifikace mistrovství světa, které němečtí fotbalisté vyhráli 2:1, píše o zlepšeném výkonu Čechů, šťastném vítězství Němců i nepříliš povedeném zápase. Z českých hráčů vyzdvihl výkon střelce jediné české branky Vladimíra Daridy, z německých autora vítězného gólu Matse Hummelse. Prakticky všechna média tvrdě kritizují chování německých fanoušků.



"Česko se po katastrofálním říjnovém zápase v Německu představilo jako výrazně silnější soupeř německé jedenáctky," napsal server veřejnoprávní televize ARD v narážce na první vzájemné kvalifikační střetnutí, které Česko v Německu prohrálo 0:3.

Po první rychlé brance Tima Wernera ze čtvrté minuty se Češi postupně oklepali a v částech zápasu - zejména po přestávce - byli proti příliš bezstarostně hrajícím Němcům lepším týmem, míní server. Lidé už se podle něj před gólem Hummelse těsně před koncem připravovali na zaslouženou remízu.

Jako upracované a šťastné hodnotí vítězství Němců nejčtenější deník Bild, podle něhož hosté po vedoucím gólu Wernera dali Čechům příliš prostoru. Stejně jako ostatní média oceňuje Bild krásnou vyrovnávací branku Daridy , který byl podle něj nejlepším hráčem českého týmu. Jako jediný dostal v hodnocení dvojku. Tomáš Vaclík , Jan Bořil a Theodor Gebre Selassie od listu obdrželi trojku a všichni ostatní čeští hráči nepříliš lichotivou čtyřku.

Na německé straně Bild dvojkou ohodnotil střelce gólů Wernera a Hummelse a také středopolaře Toniho Kroose. Všichni ostatní němečtí hráči si odnesli trojku nebo čtyřku.

O vítězství bez lesku píše server kicker.de, podle něhož se tentokrát německému trenérovi Joachimu Löwovi příliš nevydařili jeho experimenty se sestavou. Četné ztráty míče by podle serveru lepší soupeř než Česko určitě dokázal lépe využít.

Německý tisk se rozsáhle věnuje také chování německých fanoušků během utkání v Praze. Odsuzuje nadávky, kterých se dostalo Wernerovi, i fakt, že se od části německých fanoušků ke konci zápasu vedle pokřiku "Sieg" (vítězství) ozývalo i slovo "heil".

Müller: Češi nám zkomplikovali život, extrémně běhali
Video se připravuje ...

Ter Stegen: Daridův gól byl překrásný, to se musí uznat
Video se připravuje ...

Kalas: Měli jsme víc šancí než Němci. Kdo to může říct?
Video se připravuje ...

Vaclík: Přijít o bod takhle v závěru je velké zklamání
Video se připravuje ...

Darida: Teď jsem zklamaný, ale později si řeknu, že to byl jeden z mých nejlepších gólů
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud