Martin Mls
4. července 2017 • 17:10

Vzhůru do semifinále! Zlomí mladí Češi na EURO portugalskou kletbu?

Autor: Martin Mls
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Soudná středa? Může to tak být. Česká devatenáctka vyhlíží druhý zápas na EURO v Gruzii, po kterém může s předstihem slavit postup do semifinále. Češi projdou mezi čtyři nejlepší, pokud porazí Portugalsko a Gruzie nevyhraje nad Švédskem.



Hřebíkova devatenáctka se před šesti lety vracela z mistrovství Evropy se stříbrem, teď je řada na nové generaci. Tým Jana Suchopárka v nedělní premiéře zdolal Švédsko 2:1 a teď má před sebou dalšího silného protivníka. Portugalce tenhle tým ještě neporazil, Češi poprvé prohráli už v kategorii U17 a pak i se současným výběrem.

„Podle mě jsme ani v jednom z těch zápasů nebyli horší. Sice máme s Portugalskem negativní bilanci, ale věřím, že to můžeme zlomit,“ burcuje jedno z es českého týmu, záložník Michal Sadílek. V pondělí se s parťáky věnoval regeneraci a zašel na procházku k jezeru, od úterý se tým naplno chystá na Portugalsko.

Kudy na neoblíbeného soupeře? „Základem bude kvalitní defenziva, ze které chceme vycházet po celý turnaj. Každý hráč má na hřišti vlastní úlohu a myslím, že si dokážeme vyhovět, takže určitě máme šanci,“ vykládá stoper Alex Král.

Mladí čeští fotbalisté si na úvod poradili s nebezpečnými Švédy
Mladí čeští fotbalisté si na úvod poradili s nebezpečnými Švédy

Po Švédsku s brankářem Martin Jedličkou kurýroval drobné bolístky, ale nyní už jsou oba v pořádku a ve středu budou čelit Portugalsku, které v prvním zápase vyhrálo nad Gruzií 1:0 gólem z penalty.

A ještě postřeh obránce Matěje Chaluše: „Po Švédsku jsme si ukázali několik nedostatků a dobře víme, že musíme zlepšit organizaci hry. Pokud se to povede, budeme mít zaděláno na úspěch.“

„Může to být kondičně náročné utkání, protože míč z kopaček portugalských hráčů létá hodně rychle. Na druhou stranu i oni mají zranitelná místa, která se budeme snažit maximálně využít,“ dodává kouč Suchopárek.

I pro Jana Suchopárka to může být tak trochu specifický zápas – na turnaji v Portugalsku u výběru do 19 let začínal a teď by proti tomuto soupeři mohl se svým týmem slavit postup do semifinále.

Středeční zápas začíná v 18.00 českého času, online reportáž přinese isport.cz.

Češi na EURO U19

2. 7.     ČR–Švédsko   2:1

5. 7.     ČR–Portugalsko

8. 7.     ČR–Gruzie

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud