18. července 2014 • 09:54

Stadion Zbrojovky projde rekonstrukcí. Město do něj investuje 20 milonů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za téměř 20 milionů korun opraví Brno stadion, na němž hrají fotbalisté prvoligové Zbrojovky. Západní strana tribuny dostane nové zastřešení a sedačky, ČTK to dnes sdělil mluvčí brněnského magistrátu Pavel Žára.



Vedení klubu krok radnice uvítalo, protože fotbalová asociace ČR požaduje zastřešení diváckého sektoru ze dvou třetin. To zatím stadion v Srbské ulici nesplňuje - z více než deseti tisíc míst má střechu pouze zhruba 1500.

"Stavba střechy je nutná hned ze dvou důvodů. Jedním je větší komfort diváků a druhým udělení licence od FAČR," uvedl předseda klubu Václav Bartoněk. "Klubu tak hrozí výrazné snížení kapacity stadionu na ligová utkání - na počet 2270 návštěvníků už od ligového ročníku 2015/2016," přidal Žára.

Práce začnou v srpnu a skončit by měly v listopadu. "Střešní konstrukce bude mít skoro 90 na 30 metrů a pokryje čtyři divácké sektory se zhruba 4000 místy. V nově zastřešených sektorech vyměníme i sedačky," přidal Žára.

Od investice si v Brně slibují, že větší komfort přinese i vyšší návštěvy. Střecha by navíc v budoucnu mohla najít využití i jinde. "Střešní konstrukce bude lehká, ocelová a demontovatelná. V případě výstavby nového stadionu v Brně v lokalitě Ponava ji bude možné odmontovat a využít k zastřešení jiného sportovního areálu," uzavřel Žára.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud