2. října 2014 • 14:34

Veterán Horváth poprvé v Juniorské lize. Neodvrátil prohru Plzně

Autor: pt
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve své kariéře okusil Pavel Horváth spoustu soutěží včetně portugalské ligy nebo Ligy mistrů. Tento týden si ve svých 39 letech odbyl premiéru v Juniorské lize. Zkušený záložník Viktorie Plzeň odehrál proti Příbrami celý zápas, ale prohru 0:1 neodvrátil.



Horváth laboroval se zánětem nad kotníkem od konce července. Až v polovině září začal opět trénovat s plzeňským áčkem, za které v sobotu odehrál osm minut při ligové výhře proti Brnu. Aby nabral zápasovou praxi, odbyl si v pondělí premiéru v Juniorské lize. Po boku o generaci mladších hráčů.

„Prohráli jsme, takže spokojený nejsem, ale noha mi vydržela. Hrál jsem po dlouhé době devadesát minut, takže z tohoto pohledu jsem spokojený. Byly tam určitě nějaké nedostatky, ale jsem rád, že jsem si zahrál,“ řekl Horváth po utkání s Příbramí pro klubový web.

Plzeňská juniorka s ostříleným špílmachrem v sestavě dlouho držela bezbrankový stav, když přečkala i pokutový kop. Jenže v 88. minutě se v příbramském dresu prosadil Filip Řezáč. Viktoria mohla srovnat v nastaveném čase, jenže Daniel Černý napodobil příbramského Mareše a také neproměnil penaltu.

„Kluci tady mají určené střelce a do toho se míchat nebudu. Zrovna Dan Černý je kanonýr, ale stane se to, že nedají i lepší jako třeba já,“ vysvětlil Horváth, proč se penalty sám neujal.

S Horváthovým přínosem pro mladý tým byl spokojen trenér plzeňské juniorky Jiří Kohout: „Bylo to vidět, že nekazí. Rozděluje přihrávky a hraje jednoduše. Pro kluky to byla dobrá zkušenost a může jim jen prospět."

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud