Jonáš Bartoš
4. ledna 2015 • 04:59

Posilněná Plzeň: Počítá Koubek s Horváthem? A jak poskládá útok?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádné odchody, naopak výrazné vyztužení kádru. Fotbalisté Viktorie Plzeň se na prahu roku 2015 sešli v extra silném složení. Každý post je mimořádně našlapaný, o místo v sestavě se bude tvrdě bojovat. Trenér Miroslav Koubek řeší složitý úkol. Vybrat z tak velkého počtu kvalitních, ambiciózních hráčů základní jedenáctku, nikoho nenaštvat a udržet fungující partu, to dá pořádnou fušku. Co všechno západočeský kouč plánuje s týmem udělat?



Jak poskládá našlapaný útok?

Pro trenéra Koubka mimořádně citlivá otázka. Plzeň se pyšní nejpočetnější ofenzivní eskadrou, přípravu zahájilo sedm útočníků. Mimořádně silnou pětici Tecl, Mahmutovič, Holenda, Chramosta, Bakoš doplňují mladíci Hrdlička a Kratochvíl. Koubek nepočítá  pouze s Markem Bakošem. „Další působení Marka Bakoše v Plzni je téma, budeme ho v nejbližších dnech a hodinách řešit,“ prozradil.

Na jedno místo v sestavě tak číhají čtyři velice kvalitní, hladoví vlčáci. Jak tuhle situaci hodlá Koubek řešit? „Je to hodně útočníků, všechno kvalitní hráči. Ale není to vždycky jen o jednom z nich. Máme i jiné možnosti, jak s tímto balíčkem hráčů naložit,“ naznačil Koubek, že by mohl přejít i k jinému rozestavení než zavedenému 4–2–3–1.

Limberský: Chleba se bude lámat v zápase na Spartě
Video se připravuje ...

Počítá s Pavlem Horváthem?

Plzeňská ikona odehrála na podzim pouhých osm zápasů. Kapitána a nezpochybnitelného šéfa týmu jste častěji viděli v teplákách na lavičce, než v dresu na trávníku. Horváth už v Plzni plní funkci hrajícího asistenta a nevypadá to, že by se jeho zápasové vytížení mohlo změnit. Trenér Koubek s ním äle jako s hráčem počítá i pro jarní část, kdy zkušený záložník oslaví už 40. narozeniny.

„Pavel Horváth má ode mě přesné informace. Do zimní přípravy jde v roli hráče a takového interního asistenta trenéra, na tom se nic nezmění. V přípravě dostane na hřišti šanci stejně jako všichni další hráči,“ prozradil Koubek. Horváth ještě chce pokračovat v aktivní kariéře a pokusit se s Plzní získat titul. S velkou pravděpodobností jde o jeho poslední půlrok v profesionálním fotbale, jak několikrát avizoval.

Mahmutovič: Konkurence v Plzni? Já si vždycky věřím
Video se připravuje ...

Uzdraví se marodi?

Trenér Koubek na podzim bojoval s početnou marodkou. Čišovský, Rajtoral, Limberský, Hořava, Chramosta, Horváth. Ti všichni nebyli nějaký čas kvůli zdravotním problémům k dispozici, což zkušeného trenéra velice trápilo. To by se mohlo změnit, až na Čišovského jsou na startu přípravy všichni hráči v pořádku.

„Čišovský je ve stavu nemocných. Nejsem lékař, nedokážu určit, zda bude na jaře k dispozici. Předpovědi jsou ale negativní,“ přiblížil Koubek situaci okolo 35letého stopera, který Plzni chyběl celý podzim. Naopak vyléčený je třeba útočník Jan Chramosta. „Doufejme, že jeho zdravotní stav bude dobrý a pomůže mužstvu,“ doufal Koubek.  

Kouč Plzně Koubek o posilách: Jsem hodně spokojený
Video se připravuje ...

Bude ještě hýbat s kádrem?

Plzeň v zimě utratila za posily 40 milionů korun. „Překvapilo mě, jak se k tomu vedení klubu postavilo a že přivedlo tolik hotových hráčů,“ uvedl reprezentační obránce David Limberský. Jan Baránek a Aidin Mahmutovič už se hlásili na sobotním startu přípravy, v létě se k této dvojici přidá ještě Egon Vůch. Klub navíc do svých řad natrvalo získal Václava Pilaře, který se na podzim vrátil z Německa na hostování.

„Způsob hry Mahmutoviče každý zná. Je to dravý útočník, rychlostní typ, který je schopný střílet branky. To už dokázal během své kariéry a věřím, že to přenese i do Plzně,“ doufal Koubek. Další hráče už ale přivést nechce. „Ve fotbale je to vždycky tak, že se ještě něco může přihodit, ale momentálně nic není na pořadu dne,“ uvedl s tím, kromě Bakoše počítá se všemi, co se zapojili do přípravy.

Na prvním tréninku Viktorie Plzeň v roce 2015 nechyběl ani František Rajtoral.
Na prvním tréninku Viktorie Plzeň v roce 2015 nechyběl ani František Rajtoral.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud