Jan Vacek
18. března 2015 • 13:15

Pozor na Slavii! Na lídra umí, v Plzni obírá Viktorii o polovinu bodů

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMÝ PŘENOS OD 18:00 | Napočítáte je na prstech jedné ruky. Utkání, ze kterých hráči Viktorie Plzeň v dosavadním průběhu Synot ligy neodešli jako vítězové. Pouze čtyřem týmům se povedlo lídra okrást o body, dvěma takovým sokům se Západočeši postaví v rozmezí jediného týdne. Slavia a Liberec. Celky, na něž Viktoria ve vlastním hájemství dlouhodobě příliš neumí. Pokud však uzme šest bodů, vysněný titul se zásadně přiblíží.



 Dnes večer budou svěřenci trenéra Miroslava Koubka čelit první překážce. Do cesty za ligovým primátem se postaví Slavia (od 18:00, přímý přenos na iSport.cz), vítěz podzimní třaskavé konfrontace. A taky soupeř, se kterým má Plzeň za posledních sedm let po Liberci nejhorší domácí bilanci. Ze šesti odehraných duelů vydolovala pouze devět bodů.

„Tyhle historické statistiky si jako trenér do hlavy moc neberu. Vždycky je to nové utkání. Na někoho to může mít vliv, ale já se tím nezabývám. Nepřikládám tomu velkou důležitost,“ ubezpečuje trenér Miroslav Koubek.

Znovu se očekává parádní podívaná. Viktoriáni mají soupeři co vracet. Pražané totiž v jednom z vrcholů podzimu udolali Plzeň 1:0 a potvrdili, že se jim proti Západočechům v posledních letech náramně daří. V téhle sezoně je však parta kolem kapitána Davida Limberského doma mimořádně silná. Osm zápasů, pouze 3 inkasované góly. Tak zní aktuální bilance Viktorie před svými fanoušky.

GALERIE | Které týmy berou v Plzni nejvíc bodů od sezony 2008/09, odkdy se datuje vzestup Viktorie?

Plzeň - Slavia
Plzeň - Slavia

„Chceme si udržet domácí neporazitelnost, naším cílem je vítězství. Musíme se poučit z prvního utkání, ve kterém jsme doplatili na nulovou produktivitu. Nějakou šanci si určitě vytvoříme, ale musíme ji proměnit,“ prohlásil Koubek, pro něhož byla podzimní porážka v Edenu vůbec první na lavičce Viktorie.

Náboj očekávané řeži dodává i událost ze začátku měsíce. Kádr Viktorie tehdy skolilo virové onemocnění, duel 19. kola musel být na základě nařízení Krajské hygienické stanice odložen. Slavia, nažhavená dobrými výkony proti Liberci a Teplicím, se těšila na velkolepou bitvu. Odsunutí duelu se proto v Edenu vůbec nelíbilo.„Mrzí nás to, ale když jsou nemocní, nedá se nic dělat,“ prohodil tehdy s hořkostí v hlase záložník Jaromír Zmrhal.

Nyní jdou Pražané do utkání v jiném rozpoložení. S mrzutou domácí porážkou proti Mladé Boleslavi v zádech. „Na zápas se těšíme, protože budeme hrát proti lídrovi tabulky. Víme, že nemáme co ztratit, takže to jedeme domácím co nejvíc znepříjemnit,“ vyhlásil slávistický trenér Miroslav Beránek.

Jeho mužstvo bude s největší pravděpodobností čelit soupeři v plné zbroji. Po zmáhavé viróze už se totiž zapojil do tréninku i reprezentační záložník Václav Pilař . Dravý křídelník nedělní zápas na Dukle ještě vynechal, dnes by už v sestavě chybět neměl. „Každé utkání je už nyní důležité. Pokud vyhrajeme, můžeme odskočit a dostat se do psychické pohody. K tomu ale potřebujeme kompaktní výkon,“ uvědomoval si záložník Ondřej Vaněk.

Plzeň tak stojí na prahu týdne, jenž může rozseknout mnohé. Viktoria kvapí za titulem, dostihy má rozjeté báječně. Pokud zvládne tenhle týden a dvojí dostaveníčko s neoblíbenými soupeři, bude její trhák činit minimálně pět bodů. Deset kol před koncem ligy by to byla snová výchozí pozice.

Los závěrečných deseti kolFoto Sport

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud