24. dubna 2015 • 21:08

Trenér Baníku se po prohře zlobil: Místo výkonů přišly jen kecy!

Autor: dvo, riš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Baník prohrál z posledních pěti utkání rovnou čtyři. Trenér Petr Frňka proto dost značně varoval své svěřence před zápasem v Jihlavě (0:2), že to takhle dál nejde. Hráči mu slíbili, že zapnou. Jenže na trávníku jako kdyby se sliby vytratily. "Byli jsme vycpaní kecy o tom, jak budeme bojovat a nebudeme se schovávat. A pak jsme předvedli přesný opak,“ štvalo trenéra Baníku po prohře 0:2.



Byl naštvaný a oprávněně. Ostravští fotbalisté podali v Jihlavě velmi slabý výkon. Domácí na Baník vlítli a během jedné minuty rozhodli o vítězství. „Dostali jsme velmi brzy gól, následně druhý a do konce půle jsme doslova doklopýtali. Kdybychom dostali ještě další dvě branky, ani bychom necekli,“ hodnotil ostravský trenér průběh zápasu.

„Byli jsme vycpaní kecy o tom, jak budeme bojovat a nebudeme se schovávat. A pak jsme předvedli přesný opak. Báli jsme se říct si o míč, prohrávali jsme souboje, nechtěli jsme hrát, chyběl nám důraz,“ věděl přesné příčiny selhání Frňka.

CELÝ SESTŘIH: Jihlava – Ostrava 2:0
Video se připravuje ...

Podle jeho slov byl z hráčů velmi zklamaný. Někteří by dokonce měli jít zkusit tvrdou práci ve vítkovickém strojírenském průmyslu. „Je to pro mě obrovské zklamání. Totálně jsme se shodili. Možná by bylo dobré poslat hráče na stáž k panu Světlíkovi (majitel Vítkovice Machinery Group), aby poznali, jak se opravdu maká," zkritizoval trenér Baníku své svěřence za odevzdaný výkon.

„Musím ale začít s kritikou u sebe, budu muset přehodnotit, zda dávám příležitost těm správným hráčům. Zda ti, kterým dávám důvěru, jsou vhodní pro herní způsob, který se snažíme praktikovat,“ pochyboval o současném kádru.

Na otázku, zda naopak jeho herní způsob není vhodný pro kádr, který v Baníku má, odpověděl: „Ano, i to je možnost, kterou musíme připustit.“

Zleva jihlavští obránci Matěj Hybš a Jiří Krejčí a záložník Baníku Carlos de Azevedo.
Zleva jihlavští obránci Matěj Hybš a Jiří Krejčí a záložník Baníku Carlos de Azevedo.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud