6. května 2015 • 17:28

Ve Španělsku už to vědí. Na Spartu vyrazí sudí, co vyloučil Ujfalušiho

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Česku chtěli jméno španělského rozhodčího, který bude řídit sobotní šlágr Sparty s Plzní, držet v tajnosti až do sobotního rána. V jeho vlasti už prý vědí, o koho půjde. Podle tamních médií má na Letné pískat David Fernández Borbalán. Jednačtyřicetiletý arbitr má bohaté zkušenosti z Primera Division i mezinárodních zápasů.



Muž s píšťalkou, který se na hřišti potkává s největšími hvězdami. Pokud skutečně dostane na starosti klíčový duel v české lize, Borbalánovi by se z toho na Letné určitě neměla rozklepat kolena.

Ve španělské lize už působí od roku 2004. Od té doby řídil finále Španělského poháru, Superpohár mezi Realem Madrid a Barcelonou (2011) a figuruje na mezinárodní listině.

Čeští fanoušci si určitě stále pamatují, jak v roce 2010 pak vyloučil českého obránce Tomáše Ujfalušiho z Atlétika Madrid po jeho ostrém faulu na barcelonskou hvězdu Lionela Messiho .

VIDEO | Podívejte se, za co vyloučil Borbalán v roce 2010 Ujfalušiho

Dvakrát neváhal poslat na tribunu také současného trenéra Atlétika Madrid Diega Simeoneho. Naposledy při dubnovém utkání s La Coruňou. "Budu se muset chovat lépe, když mě píská Borbalán," přiznal pak Simeone.

Jak informuje server deníku La Voz de Almería, dá se očekávat, že do Prahy by měl arbitr navíc přicestovat se španělskými asistenty.

Už včera předseda FAČR Miroslav Pelta vysvětlil, proč se u klíčového zápasu sáhlo po zahraničním sudím. „Není to o nedůvěře v české sudí, ale musíme si přiznat, že je to rozhodující zápas, který je důležitý a jeho výsledek zřejmě rozhodne nejen o letošním mistrovi ligy, ale ve hře je rovněž postup do zahraniční Ligy mistrů. Kdykoliv jsme se rozhodli v minulosti pro volbu rozhodčího ze zahraničí, odpadly veškeré diskuse.“

K volbě španělského sudího se vyjádřil také trenér Sparty Zdeněk Ščasný. „Já jsem to neurčil, nevymyslel si to. Ale očekávám, že to bude kvalitní zápas s korektním rozhodčím,“ uvedl na tiskové konferenci.

Na hřišti s hvězdami. Rozhodčí David Fernández Borbalán pomáhá na nohy barcelonskému obránci Gerardu Piquému.Foto Profimedia.cz

Trenér Ščasný proti Plzni uvažuje nad změnou rozestavení
Video se připravuje ...

Sparta se chystá na Plzeň. Titul jim nenecháme, burcují hráči
Video se připravuje ...

Lafata před Plzní: Vzájemnou bilanci neřeším, chci vyhrát
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud